0
Fudbal

SRPSKI FUDBALER PIŠE ISTORIJU: Tadić šesti igrač u Premijer ligi sa četiri asistencije na jednom meču (FOTO)

Objavljeno: 19.10.14 u 11:55

Srpski reprezentativac i fudbaler Sautemptona, Dušan Tadić, ispisao je istoriju kluba pošto je učestvovao u trijumfu nad Sanderlendom od čak 8:0.

Dusan-Tadic-Sautempton

Kao što smo pisali ranije, Tadić je na tom meču bio strelac jednog, ali i asistent četiri gola, pa je zbog toga dobio epitet najboljeg igrača utakmice. Međutim, to nije sve.

Naime, upisavši četiri asistencije na jednom jedinom meču, Tadić je postao tek šesti igrač u istoriji Premijer lige koji je za samo 90 minuta uspeo da sakupi ovoliki broj pasova za gol.

Pre njega tako nešto je pošlo za rukom tek igračima kao što su Sesk Fabregas, Emanuel Adebajor, Denis Berkamp. Uz red ovakvih fudbalskih veličina po četiri asistencije upisali su i Santi Kazorla i Hoze Antonio Rejes.

Zanimljivo, Sautempton je stao na rezultatu od 8:0, a da su postigli još jedan pogodak izjednačili bi rekord Premijer lige u kategoriji najubedljivijih pobeda.

Ovaj rekord je trenutno u vlasništvu tima sa Old Traforda, pošto je najubedljivija pobeda u istoriji PL ostvarena rezultatom 9:0 1995. godine kada je Mančester Junajted deklasrao Istvič.

 

Tadic-Dusan-Statistika

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter