1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ DAN POSLE DERBIJA: Partizan prati sreća ove sezone

Objavljeno: 19.10.14 u 18:01

Dan posle 147. večitog terbija strateg Zvezde Nenad Lalatović govori o utakmici i o tome šta je presudilo da Partizan slavi u ovom duelu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Imaju sreće, prati ih to ove sezone…“, rekao je Lalatović u razgovoru za Mondo i nastavio: -Dobri su, iskusni su, igraju kvalitetno, ali i prati ih sreća. To je, na kraju, i nagrada koju dobijaju dobre ekipe. Mnogo golova ove sezone postigli su uz dozu sreće, u mečevima sa Voždovcem, Lučanima, Čukaričkim, protiv nas… Ono sinoć nije bio slobodnjak koji je završio u rašljama. Dečko je šutnuo po sredini gola iz sve snage i to je bilo to.

Crno-bele jednostavno prati sreća.

– Derbi bi imao sasvim drugi tok da je bilo 0:1 na početku, to je fudbal. Kada promašiš takve šanse, budeš kažnjen. Prvo poluvreme odigrali smo fenomenalno, znao sam da ćemo biti bolji tim sve dok igrače drži koncentracija, znali smo šta radimo, napadali smo njihovu zadnju liniju, izlazili visoko, Lazović i Bosančić su podelili prave pasove u prostor, mali Jović se kretao fantastično, ali nije imao mirnoću u gol šansama“, vrteo je film Lalatović, koji je iskusnom rivalu suprotstavio veoma mlad sastav.Kockao se i izgubio.

– Teže je bilo promašiti iz one situacije, ali Luka je mlad dečko, razumem ga. On će i dalje imati svu moju podršku, baš kao kada je dobio priliku da uđe u istoriju i postane najmlađi igrač u derbijima. Kažem, Partizan je imao sreće i što taj dečko danas nije heroj, imao je idealnu šansu da stvari okrene u svoju i korist Crvene zvezde. Sve je odigrano kako smo zamislili, pas u prostor iza dva štopera, dva puta… Možda trema, prvi put pred toliko ljudi“, kaže Lalatović, koji deluje uveren da, u najgorem slučaju, negov tim ne bi bio poražen da je poveo.

Zvezda godinama unazad gubi derbije u drugom poluvremenu, tako je bilo i ovog puta…
– Nismo nadigrani ni u prvih 15 minuta drugog poluvremena, i dalje smo držali sve u našim rukama, igrali smo dobro. Igrači Partizana pasom nisu mogli da nam priđu uopšte, ali… Odjednom, kada je Partizan promenio stil igre i počeo dugim loptama da traži Škuletića, koji je sa svojih 190 centimetara i 90 kila dobio većinu vazdušnih duela sa mojim štoperima, počeli su i problemi“, priča Lalatović.“Teško smo se nosili sa Škuletićevom snagom, tu je bio i Lazović, tip igrača koji zna da se zagradi, da padne, isprovocirao je bar pet prekršaja na 17, 18, 20 metara od našeg gola i, iz jednog takvog, primili smo gol. Znao sam i znali su moji igrači da nam je rival najopasniji iz prekida, znali smo da su bar 60 golova ove sezone dali iz prekida, cele nedelje sam im pričao o tome i tražio da budu koncentrisani, ali eto… Imaju sreću – ponovio je.

– Mislim da moj tim nije zaslužio da izgubi, rezultat 1:1 bi bio najrealniji, jer je nama pripalo prvo, a njima drugo poluvreme. Jesu bili bolji u poslednjih pola sata.

Šta je bilo presudno da Partizan i ove sezone napravi prevagu u drugom delu igre?

– Iskustvo – kaže Lalatović.

– Oni jesu promenili ritam i stil igre ubacivanjem rezervnih igrača, ali su utakmicu počeli u najiskusnijem mogućem sastavu. Kapiten Ilić, pa reprezentativci, drugi Ilić, Drinčić, Lazović, Škuletić, Volkov… Vulićević, koji je uz Petkovića najbolji bek u ligi. Rekao sam da su oni jači nego prošle sezone, a Zvezda je proletos poražena na istom mestu sa 50 odsto jačim timom od ovog.

Snaga? Već neko vreme nemate kondicionog trenera…

– Fizička snaga – da, u vidu Škuletićevih gabarita, koji je koristio duge lopte i dozvolio im da preskaču igru, uz Lazovića koji je često padao. Ali, kondicija… Igrač da šeta dva puta dnevno, pa bi bio spreman za utakmicu. Imali smo do prethodne pauze za mečeve reprezentacije kondicionog trenera, koji nažalost više nije tu i naravno da radimo na tome da ga do zime angažujemo, ali imali smo kondicionog trenera letos na pripremama. Ono što nismo imali su – igrači! Tu je razlika“.Dodao je…

– Od početka sezone pričam da je bitno da imate ekipu na okupu od početka priprema, kao što je bio slučaj s Partizanom, Vojvodinom, Čukaričkim. Pečnik, Bosančić, Avramovski, Katai… Nisu prošli pripreme. Rakić nije igrao osam meseci. Želim da ih vidim sve zajedno na zimu, da radimo šest nedelja, da prođemo kroz deset utakmica, da budemo porodica, a onda ćemo pored ove dece, Jovića, Ristića i Rajkovića, uvesti u sistem i Grujića, Jovanovića. Može mnogo bolje, a i ovako smo sa mladim i neiugiranim timom nadigrali Partizan 60 minuta na njegovom stadionu. Da je koncentracija držala malo duže…

Titula ili podmlađivanje? Šta mogu da očekuju navijači u nastavku sezone?

– I jedno i drugo. Ništa nije gotovo, uprkos ovom porazu, oba tima imaju težak raspored, a Partizan igra i sa Vojvodinom. Bitno je da se sada ‘stisnemo’, da budemo što bolji do zime, a onda da stanemo na noge i da na proleće napadnemo i titulu i da nastavimo da forsiramo mlade igrače. Ako izguramo i jedno i drugo, biće sjajno. Mislim da na nekim klincima koje imamo, u narednih godinu, dve možemo da zaradimo 15 do 20 miliona evra, a to bi klubu mnogo značilo.

Da li su vaši igrači dobili nešto novca pred meč sa Partizanom, kao stimulaciju?

– Nisam siguran, nije baš da ulazim toliko u njihovu privatnost. Mislim da plate nisu dobili, ali dobijali su redovno premije u prethodnom periodu, posle svake utakmice – rekao je Lalatović i dodao:

– Želim da pohvalim Upravu kluba, gospodu Terzića, Kokezu, Tončeva… Oni su maksimalno korektni prema ovoj ekipi i daju koliko imaju. Premije se isplaćuju, iako je klub u nezavidnoj poziciji, tako da je teško bilo šta odvojiti. Ne cvetaju nam ruže, naravno, ali te stvari čuvamo od drugih, to je naše, to je u svlačionici, ali nećemo da kukamo i tražimo alibi. Trudićemo se da pričamo na terenu… – rekao je Lalatović na kraju intervjua za Mondo.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. ne tropaj bre lalatovicu pa nije nam sreca uterala gol u nasoj mrezi vec igrac partizana drincic, i sreca ne moze da daje golove za nas vec nasi igraci koji izgleda zaboravljaju da pobedjuje onaj ko da gol vise

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter