0
Domaći fudbal

VEČITI DERBI: Crvena zvezda i Partizan, 147. put

Objavljeno: 18.10.14 u 09:05

Nakon za fudbalsku Srbiju burnih poslednjih nedelju dana i kraja reprezentativne pauze, Jelen Superliga Srbije ponovo kuca na vrata spremajući nastavak u vidu devetog kola.

Partizan-VS-Zvezda-LOGO

A upravo deveto kolo na talon donosi: 147. večiti derbi i susret prvoplasiranog Partizana i trećeplasirane Crvene zvezde. Derbi koji će biti odigran u Humskoj ulici, baš na onom stadionu iznad kojeg je, pre nepunih nedelju dana, leteo dron noseći zastavu „Velike Albanije„…

Statistika je varljiva nauka, mnogo govori, ali ne kaže ništa. Ipak, njen glas pred start 147. okršaja kaže da su crveno-beli u dosadašnjim mečevima bili uspešniji upisavši 60 pobeda. Partizan je slavio 43 puta, a isti broj utakmica okončan je i bez pobednika.

Međutim, kada najbolji srpski sudija Milorad Mažić večeras od 19:00 sati bude dao znak da se „bubamara“ zakotrlja novim travnatim tepihom u Humskoj ulici, ništa od ovih brojki neće biti važno. Ni ko je prvi, ni ko je poslednji bio šampion, ni ko ima više pobeda…

Upravo toga je i svestan šef struke Partizana, Marko Nikolić:

– U derbijima nikada nema favorita, tako nešto nikada nije postojalo, niti može da postoji. To je utakmica inspiracije, trenutka i ako moji igrači zadrže onu vrstu gladi za pobedom i uspehom koja ih je krasila, onda imamo prava da budemo optimisti i da se nadamo dobrom ishodu. Ovaj derbi ne odlučuje ni o čemu i to je jedino što je 100 odsto tačno. Ova utakmica je na trećini prvenstva, tako da ima još mnogo više mečeva da se odigra nego što je odigrano. Biće još teških utakmica za sve nas, ali ovo jeste izvanredna prilika da pokažemo kvalitet i da dodjemo do dobrog rezultata. To što nema favorita je draž ovakvih utakmica, neizvesnost je uvek apsolutna i šanse su podjednake. To što naš rival pokušava da prebaci ulogu favorita u naše dvorište je dobar pokušaj da se skine teret s njihovih ledja, ali to nije ni blizu realnosti – kazao je Nikolić.

Partizan u dosadašnjem toku JSL nije uspiao niti jedan drugi rezultat osim pobede. Jedini srpski učesnik evropskih takmičenja ima i impresivnu gol razliku, pošto je do sada postigao već 23 pogotka uz samo 5 primljenih.

Ekipa Crvene zvezde je postigla tek 12. Primila samo 2, oba u duelu sa Voždovcem. Oba u duelu sa ekipom koja je na sred Marakane pokazala da četa trenera Nenada Laltovića poseduje određene mane koje se mogu iskoristiti.

Ipak, Lalatović ima poverenja u svoj tim:

– Kao što svi znamo, sutra nas očekuje praznik srpskog fudbala. Sastaju se dva najveća kluba u Srbiji. Nadam se, pre svega, lepom ambijentu, punom stadionu, velikoj podršci naših navijača, i nadam se pobedi Crvene zvezde. Do te pobede neće biti nimalo lako doći, jer idemo u goste u ovom trenutku prvoplasiranoj ekipi, koja ne zna za poraz u domaćem prvenstvu. Imjau jako dobar tim, iskusan, tim koji igra već godinu dana zajedno i koji se pojačao sa još tri igrača, što znači da su jači nego prošle sezone. To u derbiju ne mora ništa da znači, derbi je specifična utakmica u kojoj odlučuje jedan momenat, sitnice poput toga kako je neki igrač ustao ujutru, kako se oseća. Odlučuje inspiracija, i ekipa koja pokaže veću želju za pobedom, doći će do trijumfa. Moji igrači su orni, jedva čekaju sutrašnji meč. Siguran sam da će moja ekipa sutra izgarati svih 90 minuta, i da će dati svoj maksimum da se vratimo na naš stadion sa tri boda – kazao je Lalatović.

Ko će večeras od 19:00 sati biti bolji, kao i sve najzanimljivije i najatraktivnije detalje sa ovog meča, saznajte prvi uz hotsport.rs

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter