0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: STARSPORT

RADONJIĆ: Moramo da budemo ‘mega’ oprezni

Objavljeno: 18.10.14 u 16:23

Košarkaši Crvene zvezde imaju početak sezone iz snova, na četiri utakmice učenici Dejana Radonjića su zabeležili četiri pobede, a sada bi mogli da upišu i petu protiv Mega Vizure u Železniku u nedelju od 21 čas.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

– Dueli između Crvene zvezde i Mege su uvek jako interesantni i vrlo neizvesni i zato ovaj meč koji igramo u nedelju treba posmatrati na taj način. Mega je mlad tim sa velikim potencijalom. Veličina tog potencijala kod Jokića se zna, ali tu ima još niz igrača koji će u perspketivi sigurno imati dobre karijere. Miljenović je ove sezone preuzeo ulogu lidera i to jako dobro koristi. Tu se još ističu Jaramaz, Zagorac i malo stariji Marelja. Angažovanjem Marka Kešelja dobili su veliko pojačanju u kvalitetu ali i iskustvu što je jako značajno za tim koji je jako dobro počeo sezonu i koji igra brzo i veoma dobro. Zbog svega toga zaslužuju adekvatan pristup od prvog do poslednjeg minuta – upozorio je Radonjić.

Strateg crveno-belih je takođe istakao da postoji bojazan od tog da će se ekipa opustiti posle pobede nad Galatasarajom.

– Zadovoljstvo posle pobede nad Galatasarejem koje je moralo kratko da traje treba da se prenese u jedan drugi status pred meč sa Megom kako bi ta pobeda mogla da bude valorizovana. U duelu sa Megom želimo pre svega dobru koncetraciju koja je na ispitu posle duela sa Galatom jer smo imali veliku fizičku i emotivnu potrošnju. Moramo da budemo na maksimalnom nivou, jer ukoliko to ne bude slučaj mlada ekipa Mege koja sjajno igra će to znati da iskoristi. Bojazan zbog toga sigurno da postoji i zato oprez mora da bude prisutan. Želimo da savladamo Megu i nastavimo niz pobeda u ABA ligi, ali i da nadogradimo ono što smo uradili u dosadašnja četiri meča i da posle Galatasaraja pokažemo kvalitetnu reakciju na terenu.

Dejan Radonjić je igračima zabranio da razmišljaju o Neptunasu i drugom kolu Evrolige.

– Vodimo računa da kod igrača takav pristup ne bude priostuan, ili bar ne do te mere da nam ugrozi ono što nam je prioritet a to je osvajanje novih bodova. To sigurnoda nije dobro raznmišljanje, treba da se ide od utakmice do utakmicejer jer to je put koji će nam doneti ono što priželjkujemo. Preskakanje utakmica i posmatranje stvari na taj način da odigravanjem jednog dobrog meča i ostvarenjem jedne velike pobede samo po sebi može da nam donosi dobre rezultate i igre ne sme biti prisutno. Jer, nije realno da se tako nešto dogodi i ne može nam doneti ono što mi priželjkujemo. Iz tog razloga očekujem da pristup i koncetracija u ovom meču budu adekvatni kvalitetu i potencijalu koji poseduje Mega Vizura – zaključio je Radonjić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter