0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

NOVI LJUBIMAC DELIJA: Naši navijači… pa oni su ludilo

Objavljeno: 18.10.14 u 09:34

Novi plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams, odigrao je fantastičan meč u prvom kolu Evrolige u kojem su crveno-beli pred, beznalo, 20.000 navijača očitali košarkašku lekciju Galatasraju.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Bivši 22. pik s NBA drafta 2006. godine u svojoj karijeri već je sakupio sasvim dovoljno iskustva u nastupima u mečevima na „Starom kontinentu“. Međutim, bez obzira na svoje životno iskustvo, u Areni je bio fasciniran.

Naravno, koren ovih impresija 28-godišnjeg Amerikanca ne mora se tražiti duboko ispod površine zemlje. Ovdašnja javnost i te kako zna kakvu atmosferu prave navijači u Srbiji. Navijači i koji su znatno manje brojni od Delija ili Grobara.

Pre dva dana crveno-beli su slavili, ali Markus Vilijams je i dalje očaran onim što je doživeo u Areni:

– Umoran sam, to je prvo osećanje. Ipak, nešto drugo je najjača slika… Uh, čoveče, naši navijači… Oni su ludilo… Oni su na nas preneli neverovatnu energiju. Igrali smo sjajnu odbranu. Svaka čast Dženskinsu i Blažiču na odrađenom poslu protiv Aroja. Otkinuli smo im glavu kao kokoški i oni su samo trčali okolo. Pre svega moramo da odamo poštovanje igračima koji su napadali loptu. Kaliniću, Laziću i ovoj dvojici koju sam već pomenuo. Oni su pravi heroji – egzaltiran je Vilijams.

Međutim, nekadašnja koledž zvezda Jukon Haskiza, svestan je da je meč sa „Galatom“ samo početak duge i naporne sezone:

– Ovo je samo jedna utakmica, ona je završena i ostaje iza nas. Moramo da se fokusiramo na ono što nas čeka u nedelju, a to je meč u ABA ligi. Moramo da se ponašamo kao da imamo amneziju, gubitak pamćenje. Novi trening je nova prilika za dokazivanje, o utakmicama da i ne govorim – podvukao je Vilijams, prenosi Sportski žurnal.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter