0
Odbojka

SRBIJA I RUSIJA: Odbojkašice na Svetskom kupu

Objavljeno: 16.10.14 u 13:20

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće treći put u istoriji na Svetskom kupu. Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, objavila je najnoviju rang listu selekcija u konkurenciji seniorki, na kojoj su seniorke Srbije na drugom mestu sa 224 boda, koliko ima i Italija.

odbojkasice

CEV je saopštio da će Evropu na XII Svetskom Kupu u Japanu predstavljati prvoplasirana Rusija (334 boda) i Srbija, zahvaljujući dodatnom kriterijumu – plasmanu na poslednjem Evropskom prvenstvu. Naime, Srbija je na XXVIII EP 2013. zauzela četvrto mesto, dok je Italija bila šesta.

Zanimiljvo je da je Srbija u četvrtfinalu EP, u Cirihu (11. septembar) savladala Italiju sa 3:0 (25:14, 28:26, 25:18).

XII Svetski Kup 2015. u konkurenciji seniorki odigraće se od 22. avgusta – 6. septembra u Japanu i biće prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, sa koga će dve reprezentacije izboriti plasman.

Na Svetskom Kupu će igrati 12 reprezentacija: Japan (organizator), po dve selekcije iz svake Konfederacije i SAD, aktuelni svetski prvak.

Po odluci FIVB, svaka Konfederacija ima pravo odlučivanja da li će selekcije biti određene na osnovu Kontinentalnih rang lista, plasmana na Kontinentalnim prvenstvima ili će biti organizovani kvalifikacioni turniri.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter