8
Fudbal

FOTO: STARSPORT

IGRA SE NOVA UTAKMICA: Srbija-Albanija na neutralnom terenu, od prvog minuta!

Objavljeno: 16.10.14 u 22:48

Prekinuta utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine biće, najverovatnije, ponovo odigrana i to na neutralnom terenu u terminu koji će naknadno biti određen, saznaju „Novosti“ iz izvora bliskog UEFA.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Konačan epilog meča u Humskoj trebalo bi da bude poznat u četvrtak 23. oktobra, kada će se sastati Disciplinska komisija evropske kuće fudbala, a prema našim saznanjima članovi tog tela najbliži su odluci da se ove dve reprezentacije sastanu u potpuno drugim okolnostima. Velika je verovatnoća i da će se igrati bez publike, kako bi se mogućnost za eventualne nove incidente svela na minimum.

U UEFA smatraju da su i Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Albanije napravili izuzetno teške i grube propuste, zbog čega moraju da snose sankcije. Iz tih razloga, skoro je nerealna opcija da jedna od dve selekcije dobije utakmicu službenim rezultatom (3:0), jer bi na taj način bila praktično nagrađena umesto da bude kažnjena, što UEFA nikako ne želi.

I FIFA i UEFA imaju čvrst stav da politika mora da bude apsolutno isključena iz fudbala i da se na terenu ne smeju vršiti nikakve zloupotrebe u te svrhe, što je za Albance otežavajuća okolnost. S druge strane, u evropskoj kući fudbala nemaju bilo kakvu toleranciju prema svakom obliku huliganizma, a svi su videli i registrovali da su na teren u Humskoj ušli gledaoci i ugrozili bezbednost aktera.

UEFA je dan ranije saopštila da je protiv FSS pokrenut postupak zbog navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, korišćenja lasera, ulaska navijača na teren i slabe organizacije meča, dok se Albanci terete za odbijanje da nastave utakmicu i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta.

Ukoliko UEFA odluči da se igra novi meč između Srbije i Albanije, on bi počeo od prvog minuta, a ne od 41, kada je prekinut duel u Humskoj – pišu Novosti.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

0
0

8 Komentara

  1. Uefa i fifa su leglo mafije i korupcije, tu su ljigavci koji peru pare od mafijasa i ocigledno tu nema morala, etike i postenja, ako se utakmica igra ponovo na neutralnom terenu, time ce te dve mafijaske organizacije, podrzati fasisticku ideologiju i nagraditi albance, , ocigledno dvostruki arsini, nasi ni po koju cenu ne bi trebali da pristanu na ucene, pa makar i po cenu da nas izbace jer dokle vise popustanja i ucena, politicari sada se dokazite

    0
    0
    Odgovori
  2. Slicna situacija je bila u Djenovi a tamo je neko dobio 3 boda, iako je mec mogao da se nastavi tako sto bi se ispraznila tribina sa nasim navijacima. Ovde se ipak radi o tezem incidentu, politicke prirode koji je mogao da dovede do katastrofalnih posledica po igrace Albanije od kojih su pojedinci bili saucesnici svega sto se dogodilo. Nekome se nije igrao fudbal, neko je imao druge ciljeve, nekome su svoi igraci bili bezvredni zrtveni jaganci. Ako UEFA i FIFA nemaju iste arsine ako ih menjaju politicki onda treba da se UGASE

    0
    0
    Odgovori
  3. Da vam jebem mater sa sve vasim izvorima picka vam materina lazovska! Ovako samo dajete podstrek UEFI da stvarno tako i odluče!

    0
    0
    Odgovori
  4. Dokaz da su siptari krivi, medjutim posto nije Srbija kriva puj pike nevazi se sve iz pocetka. Dokaz kako je UEFA postupala u Italiji. Na siromasnog i zec dize onu stvar.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter