2
Fudbal

EVO ZAŠTO UEFA NIJE RAZDVOJILA SRBIJU I ALBANIJU: Te zemlje imaju diplomatske odnose

Objavljeno: 15.10.14 u 16:27

Do incidenata pre, za vreme i posle meča Srbija-Albanija, u kvalifikacijama za EURO 2016. u Francuskoj ne bi ni došlo da se ove dve zemlje nisu našle u istoj grupi. Međutim, Evropska fudbalska unija saopštila je danas da nije bilo razloga da na žrebu za kvalifikacije za EP razdvoji Srbiju i Albaniju, kao što je to bio slučaj sa nekim drugim problematičnim selekcijama.

UEFA_Support_POS_4cp

– U vreme žreba za kvalifikacije nije bilo nikakvih tenzija između dve strane. Tada su se dva saveza dovorila da ne vode navijače na gostovanja i postojali su svi uslovi za odigravanje mečeva – rekao je portparol UEFA Pedro Pinto za ‘Gardijan’.

On je objasnio da je jedan od kriterijuma za razdvajanje reprezentacija to da li zemlje imaju diplomatske odnose. Za razliku od Jermenije i Azerbgejdžana, Gruzije i Rusije ili Gibraltara i Španije, Srbija i Albanija imaju uspostavljene odnose. I dok pomenute selekcije nikako nisu mogle da budu u istim grupama u kvalifikacijama za EP, Srbija i Albanija jesu. Tako to prosto izgleda u očima ljudi iz UEFA…

Zbog jučerašnjih incidenata i prekida meča na stadionu Partizana UEFA će sledeće nedelje zasedati i doneti odluku o kaznama.

Kako je FSS video ceo ovaj događaj možete pročitati OVDE, a ovako je reagovao FK Partizan.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Pa ako su se jos tada dogovorili da nema gostujucih navijaca ko je upravljao onom zastavom i inicirao sukob? Kako god se okrene – albanci krivi.

    0
    0
    Odgovori
  2. koje diplomatske odnose pa svi imaju ali kad je narod i teritorij u pitanju videlo se sinoć diplomatski odnosi sa zadtavom velike albanije

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter