0
Fudbal

PREDSEDNIK NIKOLIĆ: Nedostajala je samo eksplozivna naprava u letilici!

Objavljeno: 15.10.14 u 16:47

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uživo je posmatrao dešavanja na Partizanovom stadionu, a danas je naveo da je izvršen atentat na uspostavljanje prijateljstva Srbije i Albanije.

tomislav-nikolic

Predsednik je dodao i da je nedostajala samo eksplozivna naprava u letelici, dok je premijer naveo da su ciljevi bili poniženje srpskog naroda, izaziavnje dugoročna nestabilnost u Srbiji i na Balkanu i uticaj na dnevnopolitičke prilike u Srbiji.

– Sportske utakmice nisu mesto za plasiranje provokativnih političkih poruka. Radi se o promociji beskrupolozne i neostvarive ideje o ‘Velikoj Albaniji’, za koju se moglo očekivati da će naići na oštru reakciju na samom stadionu i celoj zemlji. Srbija je učinila sve da prošlost ostavimo za nama i da razvijamo prijateljske odnose –  podvukao je predsednik Nikolić.

Nikolić je ocenio da je Srbija očekivala predstojeću posetu premijera Albanije Edija Rame kao znak uspostavljanja izvanrednih odnosa, ali da je sada ‘očigledno da će Albaniji biti potrebne decenije, ako ne i vekovi da postane normalna država, bez mržnje prema Srbima’.

Jučerašnja bezumna akcija je trebalo da bude najoštrije osuđena od strane državnog vrha Albanije i njene javnosti, smatra predsednik.

– Nedostajala je samo eksplozivna naprava u letelici, pa da se stekne utisak o povezanosti sa teroristom broj jedan u svetu – dodao je predsednik Srbije, a prenosi Tanjug.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter