0
Evrokup

GAŠIĆ ANALIZAIRAO LIJETUVOS: Pravi predstavnik litvanske škole, skaču odlično…

Objavljeno: 14.10.14 u 17:34

Partizan u sredu počinje takmičenje u Evrokupu, posle više od decenije igranja u Evroligi. Prvi asistent trenera Duška Vujoševića, Velimir Gašić analizirao je narednog protivnika crno-belih u Evrokupu, ekipu Lijetuvos Ritasa.

PARTIZAN-SIROKI-ABA LEAGUE-SEASON 2012-2013

Prateći ih u pripremnom periodu i na početku takmičarske sezone trener Gašić izneo je kraću analizu litvanske ekipe:

– Primetno je da je ekipa u dobroj meri renovirana u odnosu na prošlu godinu, tu je osam novih igrača. Pravi su predstavnik litvanske škole košarke, tim koji gaji jedan vrlo prepoznatljiv stil. U njihovoj igri je zastupljeno zaista mnogo šuteva za tri poena. Mnogo kontranapada, igre u ranoj fazi kada je u pitanju igra u tranzitu, i sve to fino upakovano sa aspekta njihovih atletskih sposobnosti. Zaista plene intenzitetom i angažovanjem kroz svih 40 minuta, kako u napadu tako i u odbrani – počeo je priču o Lijetuvosu trener Partizana NIS.

Gašić je istakao da je njihov tim znatno podmlađen u odnosu na period od prošle godine, uz značajna pojačanja:

– Doveli su trojicu američkih igrača, gde jednu od osnovnih i najbitnijih uloga ima igrač na poziciji plejmejkera Lesli, osim njega tu je i Baron na poziciji beka i doveli su krilnog centra Mozera. Sva trojica su igrači koji se izvanredno snalaze u takvom načinu igre i predstavljalju u pravom smislu te reči veliko pojačanje za Lijetuvos. Osim njih tu su i litvanski reprezentativci, Juskevičijus, Gečevicijus, Orelik, Kavaliauskas igrači koji imaju zavidan nivo kavliteta.

Trener crno-belih istakao je da post-ap igra Litvanaca nije dominantna, ali segment na koji posebno mora da se obrati pažnja je skok:

– Post-up igra je proizvod odličnih rešenja iz pik-en-rola, odlično se otvaraju njihovi visoki igrači i to vrlo uspešno kažnjavaju. Sigurno da u tom domenu informacija koje imamo, biće od ogromnog značaja da naša ekipa kvalitetno odreaguje, sa aspekta kontrole tempa i ritma igre. U pripremi utakmice će u dobroj meri da leži i sam ključ na koji način će se meč odvijati.
Posebnu pažnju treba obratiti na njihovu skok igru, gde praktično svih pet igrača koji su na parketu su vrlo opasni sa tog aspekta, pa čak i njihovi igrači na poziciji jedan su na skoku , tu pre svega mislim na Leslija i Jasekivičijusa – završio je analizu narednog protivnika kluba iz Humske u Evrokupu Velimir Gašić, a preneo klupski sajt.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter