0
Auto Moto

BJANKIJEV OTAC: Žil se ne predaje!

Objavljeno: 14.10.14 u 15:03

Otac vozača Formule 1 Francuza Žila Bjankija Filip nada se da se njegov sin neće predati, uprkos tome što je u kritičnom stanju posle teške povrede glave na Velikoj nagradi Japana pre dve nedelje.

Bjanki

Dvadesetpetogodišnji vozač Marusije pretrpeo je početkom oktobra povrede glave opasne po život na stazi Suzuka kada je udario u vozilo koje je trebalo da ukloni bolid Sutila koji je prethodno imao incident.

– Situacija je skoro bezizlazna, Svaki put kada zazvoni telefon, znamo da bi to mogla da bude bolnica da nam javi da nam je sin umro. Ipak, znam da se on neće predati, siguran sam u to, verujem u to – rekao je očajni otac u intervjuu Gazeti delo sport.

Filip Bjanki je dodao da „priča sa sinom i da je siguran da ga on čuje“.

– Doktori su nam već rekli da je sve ovo već svojevrsno čudo, niko do sada nije preživeo ovako ozbiljan incident, ali Žil se neće predati – ubeđen je Bjanki, koji je skoro stalno uz postelju svog sina u bolnici u Jokaičiju.

On je naglasio da je dirnut saosećanjem i podrškom svih vozača Formule 1, koji su se uoči starta Velike nagrade Rusije, zagrlili jedan drugoga i napravili „krug solidarnosti“ za Žila.

– Nikada do sada nisam video ovakav izraz solidarnosti. Sve nas je to duboko dirnulo – rekao je Filip Bjanki i dodao da su mu vozači Formule 1 slali brojne poruke podrške i želje da Žil preživi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter