1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ: Posle svega što smo preživeli, nismo u obavezi da obezbedimo Evroligu!

Objavljeno: 13.10.14 u 15:12

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Lijetuvos Ritas favorit u prvom kolu Evrokupa. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan će u prvom kolu Evrokupa gostovati litvanskom Lijetuvos Ritasu, u sredu od 18:30.

– Ritas je favorit u toj utakmici. Iza toga je utakmica sa Olimpijom i za očekivati je da Partizan na sledeća dva gostovanja zabeleži dva poraza. Očekujemo da Partizan pruži maksimum, kroz jaku odbranu i nesebičnu igru, ali je za očekivati da u ovakvom stanju zabeležimo poraze – rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

On je podsetio da su klub ovog leta napustili vodeći igrači – Aleksandar Pavlović, Davis Bertans, Leo Vesterman, Bogdan Bogdanović i Dejan Musli i da je to poremetilo ekipu.

– Ovo je daleko od normalne selekcije i uobičajene situacije. Nijedan kolektiv ne može toliki gubatak da preboli, a da mu vitalne funkcije ne budu ugrožene. Sigurno da ćemo nastaviti da radimo najbolje što možemo, da igramo sve bolje, uprkos svim problemima sa kojima se sukobljavamo. Pokušavamo da damo najviše što možemo, niko od ovog tima nije plaćen, imamo velika dugovanja od prošle godine, sve to nije opravdanje ali jeste objašnjenje – objasnio je Duško Vujošević. 

Suština Partizanovih problema definitivno su finansije, a Vujošević ukazuje da postoji mogućnost da niko više ne dođe u klub.

– Svesni smo limitirajućih faktora, ne odustajemo od naših snova. Ambicije ne trebaju da budu bolesne, već srazmerne sa mogućnostima. Mi u ovakvom stanju nemamo obavezu da izborimo Evroligu preko ABA lige. Ako ne produžimo sa Telekomom može da se desi da ne dovedemo nikoga više – zaključio je Vujošević, a prenosi Beta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Pored gore pomenute petorice igraca zaboravili ste jednog ,,nebitnog“ igraca koji je bio prvi skakac Evrolige – Zofri Lovernj.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter