0
Fudbal

PONAŠAJTE SE PRISTOJNO: Sutra u Humskoj tužilac i sudija za prekršaje

Objavljeno: 13.10.14 u 21:34

Policija će učiniti sve da utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije protekne u najboljem redu, izjavio je danas pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd Nikola Popovac.

EURO 2016 logo

On je istakao da policija ništa ne prepušta slučaju i da će sutra u gradu biti prisutan veći broj pripadnika bezbednosti.

– Policija u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije obavlja rigoroznu kontrolu navijača u vidu duplog pregleda, navijače će pregledati redarska služba i posle pripadnici MUP. Ceo događaj biće biti sniman, koristiće se metal detektori, službeni psi za otkrivanje eksplozivnih sredstava, jednostavno, ništa neće biti prepušteno slučaju. Policija će uraditi sve što je do nje i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, rekao je Popovac Tanjugu.

Prema njegovim rečima, za utakmicu između Srbije i Albanije biće angažovan adekvatan broj policajaca, ali znatno manji u odnosu na Paradu ponosa.

– Policija pravi bezbednosnu procenu i na osnovu nje angažuje adekvatan broj službenika. Ne očekujemo incidente, ne dolaze albanski navijači i preuzećemo mere pre, za vreme i posle utakmice. Biće vidno prisustvo pripadnika policije u gradu i kod važnih objekata, ali najviše u blizni i na samom stadionu, objasnio je Popovac.

Popovac je istakao da je policija uvek spremna za izvršavanje svih bezbednosnih zadataka, što je i pokazala prilikom obezbeđivanja nekoliko visokorizičnih događaja.

Utakmica će biti odigrana bez prisustva gostujućih navijača, a u slučaju da se na tribinama pojave pristalice Albanije, biće preduzete adekvatne mere.

– Bez obzira koji su navijači u pitanju primenjuje se zakon, u ovom slučaju Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim manifestacijama. Na stadionu će biti prisutan tužilac, sudija za prekršaje i preduzimaćemo mere shodno situaciji, zaključio je Popovac.

Utakmica između Srbije i Albanije igra se sutra od 20.45 na stadionu Partizana.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter