0
ATP

ATP: Đoković i dalje prvi, Federer se probio na drugo mesto

Objavljeno: 13.10.14 u 09:15

Na najnovijojoj ATP listi, najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković i dalje suvereno zauzima tron ATP liste, ali je njegov najbliži rival od ove nedelje Švajcarac Rodžer Federer.

Novak Đoković

Nakon pobede na Mastersu u Šangaju Švajcarac je prestigao Rafaela Nadala na drugom mestu ATP liste i svoj zaostatak u odnosu na Đokovića smanjio na 1.430 poena.

Đoković na prvom mestu ima 11.510 bodova, Federer je drugi sa 9.080, a Nadal je treći sa 8.105 bodova. Iza najbolje trojice nalazi se Stanislas Vavrinka, koji je četvrti teniser koji je obezbedio plasman na završni Masters sezone, ispred Davida Ferera, Keija Nišikorija i Tomaša Berdiha.

Osvajač US Opena Marin Čilić je napredovao za jednu poziciju i sada je osmi igrač planete, pošto je zamenio mesto sa Milošem Raonićem, a među najboljih deset igrača i dalje se nalazi Grigor Dimitrov.

Prvi put posle nekoliko godina Srbija od prošle nedelje ima trojicu tenisera među prvih sto, a Dušan Lajović i Filip Krajinović još su napredovali na novoj listi. Lajović je zabeležio skok za pet pozicija i sada je na 66. mestu, dok je Krajinović 30 pozicija iza, pošto je napredovao za četiri mesta.

Viktor Troicki je imao skok za još deset pozicija i ove nedelje je 127. na svetu, a napredovao je i Ilija Bozoljac, koji se vratio među 200 najboljih, i sada je na 198. poziciji.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter