0
Ostali sportovi

MEMORIJAL U ISTANBULU: Trofej Rađenu, Radnički i Partizan se uigravali…

Objavljeno: 12.10.14 u 16:08

Memorijalni turnir ‘Enkin Bora’ u Istanbulu osvojio je grčki Očlimpijakos, za koji igra srpski reprezentativac Nikola Rađen. Na ovom turniru učestvovali su i srpski timovi Partizan i Radnički, rumunska Oradea i domaći Galatasaraj i ENKA.

Olympiacos
Foto: Instagram

Osvajaču turnira najveću muku zadao je vicešampion Evrope, kragujevački Radnički, Grci su slavili sa 8:6, a sve ostale rivale dobili su ubedljivo. Drugo mesto podelili su Radnički i Galatasaraj, za koji igraju srpski reprezentativac Slobodan Nikić, bivši igrači Zvede Nikola Vukčević i Filip Klajević. Boje Oradee brane Gojko Pijetlović, Vojislav Čupić, letošnja pojačanja Marko Avramović i Miloš Korolija.

Radničkom i Oradei je ovaj turnir dobro došao kao generalna proba pred drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona (17.-19. oktobar), a Partizanu i Galatasaraju, rivalu u grubi B LŠ i Olimpijakosu, sigurnim učesnicima grupne faze Lige šampiona, uigravanje za novu sezonu. Liga šampiona počinje 29. novembra.

partizan-radnickiKG-vaterpolo-1332
Foto: STARSPORT

Radnički je igrao i prvu rundu kvalifikacija za LŠ, ovog vikenda ih očekuje i druga, a mladi tim Partizana je odigrao samo dve utakmice u Triglav regionalnoj ligi, pa su im mečevi sa jakim rivalim adobro došči. Podsetimo, crno-beli nisu igrali nijedan turnir pred početak sezone, jedino su imali 10 sparinga sa Egerom i Oradeom.

Na ovom turniru Radnički i Partizan su ponovo odmerili snage, Kragujevčani su slavili sa 12:7, a na nedavnom otvaranju TRL bilo je 8:4 za tim Uroša Stevanovića.

‘Engin Bora’ memorijalni turnir

Prvi dan: Partizan-ENKA Istanbul 11-9, Galatasaraj-Olimpijakos 8-13, Oradea-Radnicki 8-7

Drugi dan: Olimpijakos-ENKA Istanbul 14-3, Partizan-Oradea 8-5, Galatasaraj-Radnički 5-15, ENKA -Oradea 8-17, Olimpijakos-Radnički 8-6, Galatasaraj-Partizan 10-9

Treći dan: ENKA-Radnički 7-19, Partizan-Olimpijakos 7-13, Galatasaraj-Oradea 10-9

Četvrti dan: Olimpijakos-Oradea 11-7, Radnički-Partizan 12-7, Galatasaraj-ENKA Istanbul 12-11

Plasman:

1. Olimpijacos Piraeus 5 – 10 poena
2. Radnicki 5 – 6
3. Galatasaraj 5 – 6
4. Oradea 5 – 4
5. Partizan 5 – 4
6. ENKA Istanbul 5 – 0

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter