0
Košarka

FOTO: Dušan Domović Bulut

KAPITEN BASKETAŠA: Prozivke nas motivisale da dokažemo da smo najbolji!

Objavljeno: 12.10.14 u 18:35

Kapiten ekipe Novi Sad, novog šampiona sveta u basketu ’3 na 3’, Dušan Domović Bulut rekao je da je neverovatan osećaj biti na krovu sveta. Novosadska ekipa, za koju su uz Buluta igrali i Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, do titule na Svetskoj turneji FIBA u Tokiju došla je pobedom nad kanadskim Saskatunom sa 21:11.

FOTO: Dušan Domović Bulut
FOTO: Dušan Domović Bulut

– Neverovatan je osećaj. Trebalo je osvojiti ovaj turnir, a mi smo to uspeli. Bilo je prozivki od strane drugih igrača da smo prvi na listi zato što igramo puno turnira, ali mislim da smo ovim dokazali da smo najbolji među najboljima – rekao je Bulut i nastavio:

– Igra raste velikom brzinom i kvalitet timova je sve veći, zato je ovo možda i lepša uspomena nego ona 2012. godine, jer smo se borili tokom cele sezone, imali uspone i padove i na kraju bili najbolji kad je bilo najpotrebnije.

Srpski basketaši su turnir započeli porazom od Denvera, ali su potom usledili trijumfi nad Santosom, dve slovenačke ekipe i Saskatunom.

– Naša najveća motivacija je bila želja da pokažemo svima da mi to možemo. Baš te prozivke da nismo dobar tim koje su i potekle od Kanađana, su nas inspirisale da damo svoj maksimum. Želeli smo da vidimo koliko daleko možemo da odemo i uspeli smo da budemo najbolji na svetu- istakao je Bulut.

Članovi tima Novi Sad su reprezentativci Srbije koji su ove godine na Svetskom prvenstvu osvojili srebro, a na prethodnom šampionatu su bili zlatni.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter