3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ O LAŽNIM SLIKAMA: Nije dovoljno samo da izađemo na teren

Objavljeno: 11.10.14 u 23:36

Crvena zvezda je trijumfom nad Olimpijom došla do treće pobede na startu sezone u ABA ligi, a trener Dejan Radonjić je između ostalog kazao da se stvara lažna slika da je dovoljno da crveno-beli izađu na teren kako bi slavili.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Zahvalnost publici koja je došla da nas podrži, da zajedno ostvarimo i treću pobedu na startu ABA lige. Očekivali smo od Union Olimpije čvrstu i dobru igru, oni su savladali u prethodna dva kola Cibonu i Cedevitu. Znali smo šta je potrebno da bismo osvojili još dva boda. Imali smo periode dobre igre, ali i oscilacija. U jednom trenutku izgledalo je da je utakmica rešena, Union Olimpija se nije predavala. Pokazali su karakter i potencijal i iskoristili naše slabosti u četvrtoj deonici. Ipak, na kraju smo osvojili bodove. Prve dve utakmice smo ubedljivo dobili pa se stvorio ambijent da se sve rešava samim našim izlaskom na teren. Moramo neke stvari u igri još da popravimo, rekao je posle meča Radonjić.

Učešće Stefana Jovića u današnjem meču bilo je pod znakom pitanja zbog povrede, ali on je ipak nastupio i pružio je solidnu partiju.

– Jako bitna pobeda za nas, treća utakmica i treća pobeda. Tokom skoro celog meča smo imali potpunu kontrolu, dominaciju u skoku, ali smo i izgubili mnogo lopti. U poslednjoj četvrtini te izgubljene lopte bile su uzrok slabe igre i slabe organizacije napada i tako omogućili Union Olimpiji da se vrati u meč i uvede ga u neizvesnu završnicu. To je nešto na čemu moramo da radimo kako bismo u nastavku sezone ostvarivali dobre rezultate, kazao je Jović.

Trener Olimpije Aleš Pipan je uz čestitke Zvezdi analizirao razloge, tačnije samo jedan razlog za poraz svog tima.

– Čestitam Crvenoj zvezdi Telekom na pobedi koja je apsolutno zaslužena. Mi smo odigrali najbolje što smo mogli u ovom trenutku. Što se tiče Zvezde, oni imaju na svakoj poziciji po dva odlična igrača. Večeras su iskoristili svaku našu malu grešku, a bilo im je potrebno pet minuta u trećoj deonici kada smo mi imali pad koncentracije da se odlepe i da povedu sa preko 20 razlike. Ipak, mi se nismo predavali, igrači koji su bili na terenu su promenili ritam i verovali da možemo da dođemo do uspeha. Sasvim korektno smo odigrali utakmicu, iako ne možeš biti do kraja zadovoljan ako izgubiš, kazao je Pipan.

Mirza Begić je bio praktično jedina nerešiva enigma za košarkaše Crvene zvezde u odbrani.

– Nikad nije lako igrati u Pioniru pred ovakvim navijačima, a posebno protiv Zvezde koja ima evroligašku ekipu. Mi imamo mlad tim sa tek par iskusnih igrača, ali ipak smo dali sve od sebe večeras i na kraju možemo da budemo zadovoljni svojom igrom, rekao je Begić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

  1. Зар Делије нису познате по томе што бодре Звезду без обзира на то ко игра на терену или ко води тај тим ?
    Оно (не)навијање синоћ је било брука.
    А и на фудбалским утакмицама кад вође не бојкотују навијање, оно није ништа боље.

    0
    0
    Odgovori
  2. Zvezda stvarno ima odličan tim. Igrači su individualno dobri, borbeni su i složni. Jedina šansa za protivnike je to što smo loši na poziciji trenera! Ne ume da postavi akciju, bezidejnost u napadu je njegova krivica, ne ume da pozove tajm aut na vreme, ni da izvrši prave izmene u pravom trenutku. Ali dobro proglašen je za najboljeg trenera prošle sezone pa ćemo morati i njega da trpimo još neko vreme …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter