0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GAŠIĆ ISKREN: Nismo igrali dobru košarku

Objavljeno: 11.10.14 u 23:01

Nakon ubedljivog poraza Partizana od Cedevite u meču 3. kola Jadranske lige, Velimir Gašić koji je danas na klupi menjao suspendovanog Duška Vujoševića otkrio je razloge zbog kojih se crno-beli vraćaju pognutih glava u Beograd.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Čestitam ekipi Cedevite na pobedi. Mi nismo večeras igrali dobru košarku, tu pre svega mislim na treći i četvrti period igre. Mnogo stvari koji su u prva dva kvotera bila na nivou pre svega sa aspekta kontrole, samog ritma i tempa utakmice, praktično su u trećem i četvrtom periodu nestale. Onih 18 izgubljenih lopti, mada koliko vidim i Cedevita ima 18, proizvod su naše adaptacije na njihovu vrlo čvrstu i agresivnu odbranu. Pa i one situacije koje su bile naizgled čiste mi smo promašivali, nismo uspeli da ih reazlizujemo, tako da je Cedevita u dva vrlo kratka naleta napravila dve serije i uspela da se odlepi na nekih 14 pa 16 poena razlike i posle toga praktično bila je stvar tehnike da utakmicu privedu kraju.

Mi smo ove godine zaista svesno napravili još mlađi tim nego što je to bilo prošle godine, s obzirom da ove godine nismo akteri Evrolige i želimo da ovim ovim mladićima, koji imaju neosporno mnogo talenta, otvorimo perspektivu i da u godinama koje dolaze budu nosioci igre ekipe Partizana. Ta mladost ima sa jedne strane dobrih strana, a sa druge moramo da budemo spremni da u nekim situaicijama neće biti sve kako treba i da će ekipa odreagovati, kao što smo mi odreagovali, na jedan loš način, onako kako smo mi učinili u ta dva perioda utakmice. Pogotovu kada naleti na jednu dobru ekipu kao što je to Cedevita na domaćem terenu, sve to rezultira na način koji nije dobar po nas. Još uvek nismo kompletirali tim, s obzirom da nas u jednom kratkom vremenskom intervalu, čekaju tri gostovanja, pa imamo utakmicu kod kuće, pa ponovo ulazimo u seriju tri gostovanja, što u ABA ligi što u Evrokupu. Sve je to vrlo zahtevno i jednostavno, što pre se tim bude adaptirao, što pre bude ušao u jedan normalan ritam odigravanja utakmica u takvom jednom ciklusu biće bolje po nas i sigurno da ćemo zabeležiti pobede.

Večeras je to bilo za nas nepovoljno, zbog svih ovih okolnosti, ali okrećemo se daljem treningu i daljem radu, to je ono iz čega mi crpimo energiju, i ja sam siguran da će ovaj tim uz neke sitne korekcije i ove godine napraviti sasvim dobar rezultat, istakao je Velimir Gašić.

Uz pomoćnog trenera na konferenciji za medije bio je mladi Vanja Marinković, koji je takođe preneo svoje utiske.

– Mi smo veoma mlada ekipa i još smo mlađi nego prošle godine. Čeka nas težak raspored, kako u ABA ligi, tako i u Eurokupu i moramo raditi na tome da se dignemo fizički treningom i radom. Ovo mi je bio prvi derbi u Zagrebu. Čast mi je i privilegija da igram na ovom derbiju, ali to je utakmica kao i svaka druga. Mora se odigrati, rekao je mladi Vanja Marinković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter