0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda dočekuje neporaženu Olimpiju, Partizan bez Vujoševića u Zagrebu

Objavljeno: 11.10.14 u 08:40

Utakmicama 3. kola danas se nastavlja takmičenje u regionalnoj ABA ligi, a derbiji kola se igraju u Zagrebu i Beogradu, gde Cedevita dočekuje Partizan, a Crvena zvezda gosti Olimpiju.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli u prestonicu Hrvatske idu posle poraza od Krke u Pioniru, ali ni Cedeviti ne cvetaju ruže. Evroligaš je sezonu počeo sa dva poraza, što je za Partizan otežavajuća okolnost, pošto će tim Jasmina Repeše morati da se vadi.

– Odlično izbalansiran tim, koji do ovog trenutka sigurno ne igra svoju najbolju košarku, kao ni mi na kraju krajeva. Nije pametno analizirati ih iz perspektive prva dva startna poraza, koje su zabeležili na gostujućem terenu na početku sezone. Oni su ekipa koja nastoji da igra veoma brzu košarku, i najveći broj poena postižu upravo iz tog dela igre u tranziciji. Struktura igrača omogućava im takav koncept i način igre. Samim tim, nameće se ideja kontrole ritma i tempa utakmice, kao srž rešavanja određenih zadataka koji će biti postavljeni pred našu ekipu – rekao je Velimir Gašić koji će Partizan voditi u Zagrebu umesto suspendovanog Duška Vujošević.

Strateg šampiona Srbije se osvrnuo i na plufinale prošle sezone i poraz u Areni u poslednjoj sekundi meča.

– Još uvek jako dobro pamtimo prošlogodišnje polufinale se Cedevitom, kada je šut sa pola terena odlučio pobednika, a još smo bolje izanalizirali ovu poslednju utakmicu sa Krkom, gde definitivno nismo bili u punom timskom maksimumu, dobrim delom utakmice. Očekujemo reakciju ekipe posle poraza, i sa velikom motivacijom čekamo ovaj naredni duel protiv Cedevite. Biće potrebno mnogo energije, mnogo koncentracije i mirnoće u igri, u što dužim intervalima u samoj utakmici, da bi naš mladi tim odigrao dobro meč i na kraju pobedio – zaključio je Gašić.

Meč Cedevite i Partizana igra se danas od 19 časova u domu „Dražana Petrovića“.

Za razliku od „večitog rivala“ Zvezda je favorit protiv Olimpije, koja je takođe odlično startovala sa dve pobede. Samim tim i Dejan Radonjić poziva na oprez.

– Dočekujemo Olimpiju koja je startovala veoma dobro za razliku od prošle godine. Napravili su sada tim koji je odmah pokazao kvalitet. Treba očekivati još dosta pobeda tima iz Ljubljane i borbu za sam vrh. Godinama su bili učesnici Evrolige pa su usled problema imali zaokret u politici kluba, ali sada pokušavaju da se vrate na stare staze. Prednjači centar Alen Omić, a na toj poziciji je i Mirza Begić koji doduše ima otvoren ugovor. Takođe, pozicija organizatora igre je veliki kvalitet Olimpije jer je tu Marko Marinović. Pokazali su svima da su ozbiljan protivnik, a da su u prethodna dva duela bolje izvodili slobodna bacanja njihove pobede bi bile i ubeljivije – istakao je Dejan Radonjić

Utakmica u Pioniru se igra sa poečtkom u 21 čas.

ABA liga, 3. kolo:

Parovi, 2. kolo:

Subota:

Solnok – Igokea 16.00
Cedevita – Partizan 19.00
Crvena zvezda – Union Olimpija 21.00

Nedelja:

Krka – Metalac 17.00
Zadar – Levski 19.00
Budućnost – MZT Skoplje 21.00

Ponedeljak:

Mega Vizura – Cibona 20.30

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter