2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TERZIĆ NUDI IGRAČE ZAHAVIJU: Na listi su Rajković, Jović, Grujić, Jovanović…

Objavljeno: 10.10.14 u 13:08

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić ponudio je Piniju Zahaviju nekoliko prvotimaca sa „Marakane“. ‘Sport’ piše da je Terzić izraelskom menadžeru ponudio da njegov Investicioni fond otkupi prava na Predraga Rajkovića, Luku Jovića, Marka Grujića, Jovanovića, Stojanovića..

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Zvezda bi tako skupila novac za vraćanje dugova kako bi mogla da normalno funkcioniše u nastavku sezone, jer za to nije dovoljno sponzorstvo ‘Gasproma’. Tim sa Marakane je već sarađivao sa Zahavijem, koji je pre nekoliko godina za 1,9 miliona evra otkupio prava na Nikolu Maksimovića, koji je formalno postao igrač kiparskog Apolona, a potom se preselio u Torino.

Kako saznaje ‘Sport’, Terzić je u utorak otputovao u London na sastanak sa Zahavijem, a glavna tema su mlađi igrači. Ovaj fond već zastupa Luku Jovića i Miloša Stojanovića, koji su letos imali ponudu Fiorentine za obojicu u visini od dva miliona evra plus dvadeset odsto od dalje prodaje.

Tada su čelnici Zvezde samo odmahnuli rukom tvrdeći da će talentovanim klincima da poraste cena, a upravo je Terzić samouvereno tvrdio da napadač Luka Jović treba da dostigne cenu od pet do osam miliona evra. Na startu sezone nije opravdao te reči.

Trenutno je u fokusu golman Predrag Rajković koji je bio nesavladan do osmog kola, a nedavno je dobio i poziv u seniorsku reprezentaciju Srbije. Očekuje se da će ga na 147. derbiju sa Partizanom pratiti skauti Udinezea i Porta.

Marko Grujić navodno ima ponudu Hetafea, dok je Vukašin Jovanović pažnju privukao nastupima na omladinskom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj tokom leta.

Čelnici Zvezde se vode mišlju da u skorije vreme odblokiraju račun, a za to im je potrebno dva miliona evra. Krajem godine crveno-beli moraju da isplate dugovanja starim igračima, s kojima su postigli dogovor… Zvezda je za ovu sezonu smanjila budžet na 6,5 miliona evra, a samo trojica igrača imaju maksimalnu godišnju platu od 120.000, prenosi ‘Sport’.

Ovakva poslovanja klubova koji igrače prodaju trećoj strani će biti moguća još nekoliko godina, i to u sve ograničenijim varijantama, jer FIFA ukida pravo vlasništva nad fudbalerima od strane trećih lica…

 hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Samo ih pustajte da rade sta i kako hoce, nek pare nestaju i dalje a Zvezda ne ode u samo dno ako vec i nije tamo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter