0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GAŠIĆ I MURIĆ SAGLASNI: Oprezno protiv Cedevite

Objavljeno: 10.10.14 u 16:49

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić, koji menja suspendovanog Duška Vujoševića, rekao je da su crno-beli spremni da utakmicom protiv Cedevite u 3. kolu Jadranske lige započnu niz od tri teška i vezana gostovanja.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Posle meča u Zagrebu, Partizan očekuju mečevi protiv Olimpije u Ljubljani i Lijetuvos Ritasa u Viljnusu na startu Evrokupa.

– Igramo sa klubom koji u poslednjih nekoliko godina beleži neverovatne pomake, sa veoma kvalitenim evroligaškim timom. Ovaj meč za nas predstavlja početak jednog niza u zgusnutom kalendaru takmičenja, kako u Jadranskoj ligi, tako i u Evrokupu. U narednih sedam dana odigraćemo tri utakmice na gostujućem terenu, što predstavlja jednu veliku energetsku potrošnju ekipe. Ipak, verujem da smo spremni za sva iskušenja koja nas očekuju – rekao je Gašić za klupski sajt.

Nije želeo da analizira narednog rivala.

– Nije pametno analizirati Cedevitu posle prva dva poraza, koje su zabeležili na gostujućem terenu. Oni su ekipa koja nastoji da igra veoma brzu košarku i najveći broj poena postižu u tranziciji. Samim tim, nameće se ideja kontrole ritma i tempa utakmice, kao srž rešavanja određenih zadataka.

Pomoćni trener je istakao da crno-beli još uvek pamte ovogodišnje polufinale Jadranske lige, kada je Nolan Smit šutem u poslednjoj sekundi doneo Cedeviti pobedu i plasman u Evroligu.

– Očekujem reakciju ekipe posle poraza od Krke i sa velikom motivacijom čekamo ovaj duel. Biće potrebno mnogo energije, koncentracije i mirnoće u igri kako bi naš mladi tim odigrao dobro meč i pobedio – zaključio je Velimir Gašić.

Košarkaš Partizana Edo Murić rekao je da će crno-beli dati sve od sebe da se iz Zagreba vrate sa povoljnim rezultatom. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Krivo mi je što nismo uspeli da pobedimo na Krku jer imamo talenat, ali moramo da se opustimo. Nadam se da ćemo to pokazati već u Zagrebu, protiv jakog tima. Imaju dva poraza na gostujućem terenu, ali sada igraju kod kuće i verujem da će dati sve od sebe. Naravno, mi ne idemo tamo samo da odigramo utakmicu, već da maksimalno fokusirani pružimo najbolju moguću igru – naveo je Murić.

Utakmica 3. kola Jadranske lige između Cedevite i Partizana igra se sutra od 19 sati u Zagrebu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter