in , ,

DA LI ZNATE: U kom sportu je Partizan šampion već 25 godina uzastopno?

Sportsko društvo Partizan može da se ponosi činjenicom da je jedan njegov član šampion već 25 godina uzastopno. Četvrt veka, malo li je? u pitanju je Veslački klub Partizan, koji je ove godine osvojio 25. titulu šampiona države zaredom, a trener Aleksandar Ivković je pričao o receptu za uspeh i daljim planovima.

jsd partizan

On kaže da su u rezultatskom smislu u ovoj godini u potpunosti ispunjena očekivanja, posebno zbog toga što je došlo do smene generacija.

– Najveće zasluge za fenomenalan rezultat Partizana na domaćoj veslačkog sceni imaju vizija, strategija i sistem rada koje je odavno postavio Nebojša Ilić i koji su godinama sveto pismo u klubu – kaže Ivković.

– Plan i program rada svih uzrasnih kategorija do tančina se sprovode zahvaljujući ogromnom entuzijazmu i posvećenosti svih u klubu, a godinama daju vrhunske rezultate. Plan i program rada svih uzrasnih kategorija do tančina se sprovode zahvaljujući ogromnom entuzijazmu i posvećenosti svih u klubu, a godinama daju vrhunske rezultate. Krajnji cilj jeste pravljenje takmičara za najviše domete na svetskoj sceni, a pošto nam to godinama polazi za rukom dominacija na domaćoj sceni se, samim tim, podrazumeva. Jedna od bitnih stavki u planu i programu jeste kontinuitet visoko stručnog rada sa mlađim kategorijama koji u klubu stasavaju sa već oformljenim i dokazanim vrhunskim veslačima”, rekao je Ivković za klupski sajt.

Pripreme za novu sezonu su već počele. Ambicije su naravno najviše.

– Moramo da popunimo neke pukotine koje su nastale u protekle dve godine i da naredne godine pokušamo da ostvarimo dominaciju kada je podmladak u pitanju. Takođe, trudićemo se da pored vrhunskog rada i ostale segmente funkcionisanja kluba podignemo na još viši nivo.

Ivkovic
Foto: vkpartizan

Ivković ističe da Partizan ima fer i korektan odnos sa svim veslačkim klubovima u zemlji.

– Partizan je godinama gajio fer i korektan odnos sa svim veslačkim klubovima u zemlji iako nismo od svih nailazili na istu povratnu informaciju. Bez obzira na to, mi ćemo se i dalje truditi i nastojati da imamo najbolje odnose sa svim klubovima jer doživaljavamo da smo svi na istom zadatku, a to je prosperitet srpskog veslanja. Svoju širinu smo dokazali i zimus kada smo doneli internu odluku da, zbog mira u kući, nećemo prihvatati zahteve veslača iz ostalih klubova da se priklone našem “jatu”. Međutim, u poslednjih šest meseci pojedini klubovi su pokušali da zloupotrebe našu dobronamernost pa smo pomenutu odluku stavili van snage. Vrata Partizana u ovom prelaznom roku su otvorena za sve koji žele da dođu, a koji pri tome zadovoljavaju naše visoke standarde, naravno sve u skladu sa Pravilnikom Veslačkog saveza Srbije za transfere iz kluba u klub – zaključio je Ivković.

Rad, red, disciplina, kontinuitet… Rezultati za ponos…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Odgovorite
  1. pa dje necu biti kad sami i ucestvuju u tom sportu…pa naravno da su prvi kad drugih klubova nema pa i nemogu biti drugi

  2. pa dje necu biti kad sami i ucestvuju u tom sportu…pa naravno da su prvi kad drugih klubova nema pa i nemogu biti drugi

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

RADONJIĆ OPREZAN PRED GOSTOVANJE OLIMPIJE: Pokušavaju da se vrate na staze stare slave

HVALOSPEV KAPITENA SAMPDORIJE: Sa Mihom kao sa Del Nerijem!