0
Fudbal

BRAZILSKI SELEKTOR MISLI NA ZDRAVLJE: Veći broj izmena zbog smoga u Pekingu!

Objavljeno: 10.10.14 u 20:30

Selektor brazilske fudbalske reprezentaicije Dunga najavio je veliki broj izmena na subotnjem prijateljskom meču sa Argentinom, kako bi smanjio negativni uticaj atmosferskog zagađenja u Pekingu na igrače.

Dunga

Dunga je zbog „narandžaste uzbune“ na smog u kineskoj prestonici i pritužbi nekolicine igrača odlučio da fudbalerima smanji vreme provedeno na terenu tako što će imati veliki broj zamena.

– Atmosfersko zagađenje u Pekingu je loše i za Brazil i za Argentinu tako da moramo da učinimo ono što je najbolje za oba tima – rekao je Dunga i dodao da mu je plan da napravi veliki broj izmena, kako igrači ne bi bili izloženi smogu.

Vidljiivost u Pekingu je drastično smanjena, s obzirom da je zagađenje dvadeset puta veće od onog koji dozvoljava Svetska zdravstvena organizacija.

– Teško dišemo, grlo mi je suvo, kao da udišemo dim – rekao je Robinjo brazilskim medijima.

Defanzivac David Luiz rekao je da se nada da će se u budućnosti smanjiti zagađenje u Kini jer „kineski narod ne zaslužuje da ovako živi“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter