0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VELIKI NAPREDAK: Skok od 12 pozicija srpskih košarkašica

Objavljeno: 09.10.14 u 15:23

Košarkašice Srbije napravile su veliki napredak na najnovijoj FIBA rang listi, skokom za čak 12 pozicija. Nacionalni tim Srbije, koji predvodi Marina Maljković, posle odličnog nastupa na Svetskom prvenstvu, sada zauzima 17. poziciju.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

To je bio najveći skok na rang listi ovog meseca, na kojoj i dalje vode košarkašice SAD ispred Australije i Španije.

Srbija je ostavila impresivan utisak u Turskoj gde je stigla do četvrtfinala i gde je tesno eliminisana od strane domaćina, sa samo pola koša razlike, pred 15.000 navijača turske reprezentacije. Srbija je na kraju zauzela osmo mesto, a ostavila je najjači utisak zbog svoje kvalitetne igre, ponašanja i odnosa igračica prema državi.

Srpkinjama su odali počast i treneri i zvaničnici nacionalnih saveza, kao i zvaničnici FIBA. Takođe, trojka Milice Dabović na meču protiv budućih šampionki, košarkašica SAD, izabrana je za drugi najbolji potez prvenstva.

Sledeće veliko takmičenje na kojem će srpske košarkašice učestvovati je Eurobasket naredne godine u Mađarskoj i Rumuniji. Srbija je plasman na Eurobasket 2015. obezbedila zauzimanjem četvrtog mesta na prethodnom evropskom šampionatu, prošle godine u Francuskoj.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter