0
AdmiralBet ABA Liga

VILIJAMS NADMAŠIO MURIĆA: Zvezdina pobeda donela Amerikancu MVP titulu

Objavljeno: 08.10.14 u 23:20

Crvena zvezda Telekom je lako i ubedljivo u Zagrebu savladala Cibonu. Crveno-beli su u drugom kolu ABA lige slavili sa 88:64 prikazavši veoma dobru igru. U blistavoj partiji tokom svih 40 minuta posebno se istakao plejmejker Crvene zvezde Telekom – Markus Vilijams.

vilijams-mvp

Američki internacionalac dokazao je svoju klasu i pokazao sav svoj raskošan napadački potencijal. Bio je veoma efikasan, a uz to je fantastično razigravao saigrače i maestralno predvodio Zvezdine napade. Vilijams je za samo 21 minut proveden na parketu ubacio 19 poena, šutirajući 6-3 za dva poena, 4-3 za tri poena i 4-4 sa linije penala.

Takođe, Vilijams je imao i čak 11 asistencija, ostvario je šest skokova (četiri u odbrani i dva u napadu), osvojio je jednu loptu, a dva puta bio je fauliran. Ukupno je sakupio 29 indeksnih poena što mu je omogućilo da pridobije laskavo priznanje za najkorisnijeg igrača drugog kola ABA lige.

Pored Zvezdinog Amerikanca u najboljoj petorci kola nalaze se još košarkaš Partizana Edo Murić koji je imao isti broj indeksnih poena (29), ali je titula pripala Vilijamsu jer je njegov tim trijumfovao. Tu su jo igrač Igokee Duško Bunić (26), bivši Zvezdaš, a sada igrač MZT-a Aleksandar Cvetković (25) i Marko Brkić koji trenutno nastupa za Solnok sa 22 indeksna poena.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter