0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

U POSETI KOD DODIKA: Rukometašice Srbije ugostio predsednik Republike Srpske

Objavljeno: 08.10.14 u 21:04

Ženska rukometna reprezentacija Srbije i predstavnici RSS imali su danas svečani prijem kod predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, kao znak podrške rukometu i saradnji dva Saveza.

FOTO: RSS
FOTO: RSS

– Veliku čast i zadovoljstvo nam je priredio prijem predsednika Republike Srpske. Pozvao nas je da u Banjaluci ubuduće organizujemo pripreme pred neko takmičenje. Ukupni utisak nakon utakmice je sjajan, istakla je Andrea Lekić, prenosi zvanični sajt RSS.

Rukometašice Srbije predsedniku Republike Srpske poklonile su knjigu i plaketu RSS. Prijemu su prisustvovale rukometašice Srbije, članovi stručnog štaba, predsednik RSS Velimir Marjanović i predstavnici Rukometnog saveza Republike Srpske i njihove igračice.

Vicešampionke sveta sinoć su u hali Borik u Banjaluci odigrale prijateljsku utakmicu sa seniorkama Republike Srpske. Revijalna utakmica označila je nastavak ostvarenja programa specijalne saradnje između dva Saveza. Do sada su održane zajedničke sednice najviših organa oba Saveza, zajednički kampovi, utakmice muških seniorskih reprezentacija, a posle ove sledeći događaj je turnir za srpskog klupskog prvaka u rukometu sa po dva najbolja tima iz Srbije i Srpske.

Rukometašice Srbije otputovale su u Umag, gde od 9. do 11. učestvuju na Kroacija Kupu sa još tri reprezentacije, Hrvatskom, Poljskom i Nemačkom. Utakmice će poslužiti kao dobra provera pred Evropsko prvenstvo čiji su domaćini Hrvatska i Mađarska (7 – 21. decembar).

Raspored utakmica, Kroacija Kup:
Četvrtak, 09. oktobar 2014. godine
17 Nemačka – Srbija
19 Hrvatska – Poljska
Petak, 10. oktobar 2014. godine
17 Poljska – Srbija
19 Nemačka – Hrvatska

Subota, 11. oktobar 2014. godine
17 Nemačka – Poljska
19 Hrvatska – Srbija

U decembru rukometašice Srbije igraju na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra. Naše reprezentativke nalaze se u grupi D, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke, a utakmice grupne faze takmičenja naše reprezentativke igraće u Osijeku.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter