9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TOMISLAV KARADŽIĆ: Da nije Vučića, Zvezda bi igrala u trećoj ligi!

Objavljeno: 08.10.14 u 18:55

Tomislav Karadžić će i narednih godinu dana obavljati funkciju predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a popularni Tole je posle vandredne skupštie osuo paljbu po onima koji su želeli njegovu smenu, to jest Crvenoj zvezdi.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Da nije premijera države i FSS taj klub bi igrao u trećoj ligi! I opet će im neko drugi biti kriv. Ovi pojedinci što se pozivaju na partiju i druga Tita nek nas se okanu. Nek to zaborave… Primenjivaćemo i praksu Uefa u ovim slučajevima – rekao je Karadžić i dodao:

– Problemi su u klubovima. Ima ih sjajnih, koji nisu ničiji teret. Rade i ćute. Najviš problema imamo od onih gde se plate ne daju deset meseci, gde je situacija katastrofalna i gde jedan penal sve promeni. Ti ljudi ujutru kad dođu u kancelariju kažu: ‘Ajde da menjamo Savez’. Lako je bacati prašinu u oči navijačima, jer nemaju rešenje. Oni nisu napravili nijedan korak ka stabiliziaciji i onda oni hoće da reorganizaciju savez. Čujem da su se obećavala i neka ambsadorska mesta. E, ne damo im da to rade! Ne mogu menadžeri i neki odnosi da budu esencija fudbala.

Tomislav Karadžić se „obrušio“ i na Zvezdana Terzića, to jest njegovu odluku da ne poštuje kaznu FSS.

– To je čovek koji je kao siledžija ušao u svlačionicu. I zato je kažnjen. Nemam potrebu da polemišem sa jednim sekretarom nekog kluba. Ja ne znam ko je predsednik u tom klubu. Nemoj da se igramo. Ovu puruku šaljem Zajednici superligaša. Oni da nama amaterima kažu šta je statutarno a šta nije? Moramo da imamo smelosti i hrabrosti. Nikava sila i pritisak, nikakav medij ne može da zaustavi FSS da radi principijelno i pošteno da radi po zakonima. Olduke moraju da se poštuju. Ne znam kome ovo koristi? Neću da se bavim pojedincima i da nekog stavljam na sud. Pooštravaćemo kazne za nepoštovanje odluka i pravilnika FSS. Ako to ne radimo nastaće haos! Počeće da hvataju sudije za vrat i da im govore kako da sude – istakao je Tomislav Karadžić.

Predsednik FSS je istakao da je suđenje u Srbiji odlično i da je normalno da se dešavaju greške.

– Tvrdim da imamo odlično suđenje. Nema mnogo primedbi. Žao mi je što nekad pritisak od medija i navijača bude toliko veliki. U Nemačkoj i Francuskoj kažu da sudija nije imao dan, a ovde se samo piše o penalu iz Kruševca. I to sedam dana. Ovde se u medijima pravi skandal. Pa ni trener (Lalatović) se ponašao kako ne treba. Za taj prekršaj su mnogo veće kazne, ali je momak to prvi put uradio, skočio je tamo gde ne treba. Oprošteno mu je. Ali, onima koji treba da daju primer neće biti – jasan je bio Karadžić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

9 Komentara

  1. Sve znamo Tole, ali ne mozes protiv mafije, Zvezda misli ovo je komunizam kad su bili njihovo cedo, e nema, zaboravite, nema Tita, Krcuna, Leke svi oni sem Tita su se mesali u tadasnji savez i Zvezdi poklonili istoriju. Nama se istorija ne poklanja mi smo je zasluzili!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter