0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA RAZMONTIRALA CIBONU: Vilijams vodio crveno-bele do pobede u Zagrebu (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.14 u 21:44

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu u novom izdanju ABA lige pošto su u meču 2. kola pred oko 1.500 gledalaca u Draženovom domu u Zagrebu savladali Cibonu sa ubedljivih 88:64 (26:11, 25:17, 27:19, 10:17).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Već posatje ustaljena praksa da Dejan Radonjić na startu meča u napadu forsira igru na Bobana Marjanovića kako bis e došlo do sigurnih poena i oslobodila ekipa što je danas dalo rezultata pošto je domaći tim poslednji kakav takav priključak imao u četvrtom minutu – 8:6. Usledila je serija srpskog tima od 10:2 kojom je praktično i rešen meč pošto je od tada Crvena zvezda imala dvocifrenu prednost koju nije ispuštala do kraja meča.

Vođstvo crveno-belih do kraja prvog perioda naraslo je na 15 poena (26:11), a za toliku razliku je zaslužna pre svega dobra odbrana na kojoj insistira trener Radonjić. I drugi period je tim sa Malog Kalemegdana rešiuo u svoju korist pa je na poluvremenu imao +23 (51:28), a na kraju trećeg perioda čak +31 (78:47).

Odličnu partiju u tom periodu pružio je Amerikanac Markus Vilijams koji je za samo 21 minut u igri skupio 19 poena, 11 asistencija i šest skokova za ukupan indeks 29, a pored njega dvocifren učinak su imali još Boban Marjanović i Maik Cirbes sa po 15 odnosno Nikola Kalinić sa 13 poena, a srpski reprezentativac nije propuštao priliku da kada je bilo prilike i atraktivno zakucava po čemu je postao prepoznatljiv. Na drugoj strani Bolji od ostalih bio je iskusni Marin Rozić sa 14 poena.

U narednoj rundi Crvena zvezda u subotu, 11. oktobra u Beogradu dočekuje ljubljansku Olimpiju, dok će Cibona dva dana kasnije gostovati Mega Vizuri u Sremskoj Mitrovici.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter