0
Košarka

KK PARTIZAN U NOVOJ AKCIJI: Crno-beli pomažu u udomljavanju životinja

Objavljeno: 07.10.14 u 18:23

KK Partizan NIS poznat je po humanitarnom radu. Pokrenuta je nova akcija, sada u saradnjii sa udruženjem BETA, a radi se o udomljavanju nezbrinutih pasa i mačaka grada Beograda

Tepic
Milenko Tepić u društvu staforda Lare

‘Mi zajedno možemo sve’. Udruženje BETA i klub iz Humske ovim projektom žele da ukažu na važnost brige o životinjama, odgovornom vlasništvu i kulturi udomljavanja pasa i mačaka.

Fotografije košarkaša Partizana sa psima i mačkama, koji čekaju da budu udomljeni, biće objavljene na svim društvenim platformama u nadi da ima navijača crno-belih koji će im pružiti dom, miran i srećan život, naveo je klub.

– KK Partizan NIS je uvek skretao pažnju javnosti na osetljive društvene probleme, pa tako i ovim zajedničkim projektom želimo da pokažemo da naša zajednica uz odgovorno ponašanje zaista može da učini mnogo. Mi smo učinili jedan važan korak, udruženje BETA to čini već duži period, ostaje nam samo da nađemo pravo mesto za ove veoma zahvalne životinje – navodi se u saopštenju kluba.

Tepic2

Udruženje Beta Beograd je volontersko udruženje, koje nema svoje kancelarije, prihvatilište ili azil.

– Sve životinje koje spasimo zbrinjavamo po sopstvenim stanovima, plaćenim pansionima ili fosterima. Ovim se bavimo iz čiste ljubavi prema životinjama i uspeli smo u prethodnih godinu dana da zbrinemo, izlečimo i spasimo oko 250 životinja, od kojih već njih 150 uživa u svojim novim domovima. Trenutno brinemo o oko pedesetak pasa i mačaka. Pokrenuli smo zajedno sa KK Partizan ovu akciju kako bismo zajedno učinili još mnogo više za životinje kojima je potrebna pomoć – istakla je Jelena Veselinov ispred udruženja.

Udruženje Beta postoji u još četiri grada u Srbiji, pored Beograda, tu su Zrenjanin, Knjaževac i Zaječar, matični grad udurženja i odakle je ova plemenita priča i počela.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter