0
Domaći fudbal

FABRIKA SRPSKIH FUDBALSKIH ZVEZDA: Matić otvorio fudbalski muzej u Obrenovcu

Objavljeno: 06.10.14 u 23:55

Danas je u Obrenovcu otvoren muzej i izložba fotografija na Gradskom trgu povodom 15 godina postojanja Fudbalskog kluba „Obrenovac 1905“.

matic-obrenovac-1905

Priliku da svečano otvori muzej i izložbu imao je naš proslavljeni internacionalac Nemanja Matić, fudbaler Čelsija. Kroz Školu fudbala u ovom klubu je od osnivanja prošlo više stotina dece, a mnogi od njih su sada reprezentativci Srbije u fudbalu.

Nemanja Matić je o svom iskustvu u ovom klubu rekao:

– Čika Arsa je uspeo da od ovog kluba napravi možda i najbolju školu fudbala u Srbiji. Meni je uvek drago kada dođem u Obrenovac i u klub u kom sam ponikao. Ovaj muzej će svima nama bivšim igračima puno značiti, kao i nekim novim klincima koji će predano raditi kako bi se i njihovi dresovi našli u vitrinama muzeja. Ja moram da se zahvalim čika Arsi što smo mi, pre svega, izrasli u prave ljude, a neki od nas i u vrhunske fudbalere. Hvala njemu što nam je pomogao u tome.

Miodrag Arsović, osnivač i predsednik Fudbalskog kluba „Obrenovac 1905“, rekao je da se proteklih 15 godina predano radilo i da se rezultati vide.

– Mnogo truda je uloženo u ovih proteklih 15 godina i ovaj muzej je kruna našeg rada. Sam muzej se sastoji od trofeja koje smo osvojili do sada, a posebna mesta zauzimaju police sa dresovima naših istaknutih članova koji su napravili odlične internacionalne karijere poput Nemanje Matića, Ivana Obradovića, Filipa Đuričića i drugih. Mislim da su se vremena malo promenila, jer ranije su klinci imali tremu kada sam im ja prilazio na prvom treningu, a danas meni srce udara jako kada nam u goste dolazi Nemanja Matić. Ja samo mogu da obećam da ćemo i u budućnosti nastaviti sa dobrim radom i da će ova škola fudbala iznedriti još veliki broj asova kao što je Nemanja ili Ivan Obradović – kazao je Arsović.

Pored navedenih igrača kroz čika Arsinu školu prošli su još Radosav Petrović, Marko Simić, Jovan Markoski, Ivan Radovanović, Uroš Đurđević i brojni drugi dečaci koji su manje ili više uspešni bili i u seniorskoj konkurenciji.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter