0
Evropske lige

SERIJA A: Festival golova i kartona, Juve u finišu srušio Romu (VIDEO)

Objavljeno: 05.10.14 u 20:00

Fudbaleri Juventusa pobedili su na svom stadionu ekipu Rome rezultatom 3:2 (2:2) u velikom derbiju šestog kola Serije A.  Meč je obeležio sudija koji je svirao tri jedanaesterca i pokazao tri crvena kartona.

Karlos Tevez

U izuzetno uzbudljivo susretu u centru pažnje bio je glavni sudija Đanluka Roki koji je samo u prvih 45 minuta svirao tri penala, dva za Juventus i jedan za Romu.

On je pritom podelio šest žutih kartona, dok je treneru Rimljana Rudiju Garsiji pokazao put u svlačionicu zbog gestikuliranja sviranja violine što u prevodu znači da sudi onako kako Juventus ‘diriguje’. U finišu utakmice, crveni karton dobili i napadač Juventusa Alvaro Morata i defanzivac Rome Manolas.

Za samo pet minuta između 27. i 32. sudija Đanluka Roki dosudio je dva diskutabilna jedanaesterca, po jedan na obe strane. 

Sve je počelo nakon slobodnog udarca Andree Pirla, koji je u živom zidu pogodio Majkona u ruku, a Roki prvo dosudio novi slobodnjak na ivici kaznenog prostora, a onda promenio odluku i svirao jedanaesterac koji je realizovao Tevez. 

Pet minuta kasnije, Lihštajner je rvačkim zahvatom oborio Totija u svom šesnaestercu, a kapiten Rimljana je sigurno izveo najstrožu kaznu.

U 44. minutu Iturbe je preokrenuo na 1:2, ali je u nadoknadi vremena sudija dosudio još jedan sumnjiv penal za domaće koji je ponovo realizovao Tevez.

U drugom poluvremenu, Juventus je do pobede došao golom Bonućija u 86. minutu. U samom finišu po crveni karton su dobili Morata i Manolas, a domaći su uspeli da sačuvaju prednost i osame se na vrhu tabele.

Juventus ima maskimalnih 18 bodova, dok je Romi ovo prvi poraz pa su Rimljani ostali na 15 osvojenih bodova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter