0
Auto Moto

FORMULA 1: Hamilton osvojio Veliku nagradu Japana, Bjanki povređen

Objavljeno: 05.10.14 u 10:25

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je trku za Veliku nagradu Japana, koja je prekinuta posle udesa Žila Bjankija, o kojem još nema nikakvih vesti.

Luis-Hamilton-Formula-bbc-com

Sjajni Hamilton je do osmog trijumfa u ovoj sezoni došao odvezavši trku za 1:55,22,617 minuta, boreći se i sa svojim rivalima i sa lošim vremenskim uslovima.

Naime, organizatori su zbog snažnog vetra razmišljali i da odlože start trke, ali se to nije dogodilo. Međutim, olujno vreme jeste stiglo na stazu „Suzuka„.

Drugo mesto zauzeo je drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg, ispred Sebastijana Fetela u bolidu Red Bula.

Ipak, Hamiltonov trijumf ostao je u senci incidenta u samom finišu trke, u kojem je učestvovao Bjanki, ali za sada nema nikakvih zvaničnih potvrda, osim da se sve desilo u 15. krivini.

Francuski vozač je udario u jedno autmobil redarske službe, koje je pokušavao da oslobodi vozilo Adrijana Zutila, koji je imao udes nekoliko trenutaka ranije. Kada je tim pitao Bjankija da li je dobro, ovaj vozač nije davao odgovore.

Pošto mu je na licu mesta ukazana prva pomoć, on je ambulantnim vozilom prebačen u bolnicu, pošto zbog vremena to nije bilo moguće učiniti helikopterom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter