5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Voždovčani prvi postigli gol Zvezdi i osvojili bod na Marakani

Objavljeno: 04.10.14 u 20:00

Ekipa Crvene zvezde nije uspela da savlada Voždovac u Jelen Superligi Srbije, pošto je večeras odigrala meč na Markani rezultatom 2:2.

Milos-Bosancic-Crvena-zvezda-VS-Vozdovac

Tek što je krenuo susret, ekipa Voždovca je stavila do znanja domaćim navijačima da nisu došli na Marakanu da bi se olako predali. Do vođstva su stigli već u sedmom minutu susreta preko Injca.

Crveno-beli su potom preuzeli incijativu, diktirali su tempo igre, a nagrada je stigla u 23. minutu preko Gavrića. Međutim, hrabri Voždovčani su ponovo stigli do prenosti, ovog puta u finišu prvog poluvremena preko Beljića.

Na taj način četa Nenada Lalatovića primila je prva dva gola u šampionatu tek u osmom kolu. Do kraja susreta domaćin je uspeo da izjednači preko kapitena Mijailovića, ali do celog plena od sva tri boda – nisu uspeli da pronađu put.

Tok meča:

Tek što je počelo drugo poluvreme, zapravo u 50. minutu, domaći su stigli do izjednačenja preko kapitena Mijailovića. Defanzivni fudbaler crveno-belih sačekao je jednad „otpadak“ i potom ga projektilom poslao u donji desni ugao golmana Voždovca.

Do kraja susreta igrači crveno-belih su jalovo napadali. Imao je Jović izglednu šansu u 96 minutu, ali je glavom promašio gol sa pet metara.

Meč nije ni počeo, a ekipa Crvene zvezde se već našla u rezultatskom defiitu, pošto su „Zmajevi“ ekspresno stigli do vođstva preko Injca koji je sjajno reagovao na centaršut Babovića.

Srećom po domaće navijače, vođstvo Voždovca potrajalo je svega do 23. minuta. Upravo tada crveno-beli su izveli sjajnu akciju koju je gradio Lazović na desnom krilu, nakon čega je lopta završila po zemlji centrirana na drugom kraju kaznenog prostora. Reagovao je Gavrić i anulirao prenost „Zmajeva„.

Crveno-beli su možda uspeli da izjednače, da preuzmu sredinu terena, ali je do nove prednosti ponovo stigla – ekipa Voždovca. Hrabri gosti, koji su evidentno došli da se nadigravaju, nakon jednog ispucavanja lopte njihovog čuvara mreže, iskoristili su smušenost defanzivaca Zvezde i došli su do novog vođstva od 1:2 sjajnim pogotkom Beljića u 43 mnutu.

Sastavi:

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Lazović, Pečnik, Gavrić, Despotović.

Trener: Nenad Lalatović

Voždovac: Supić, Kitanovski, Mihajlov, Petrović, Nikolić, Škrejanc, Pavlović, Beljić, Babović, Zlatković, Injac

Trener: Zoran Milinković

Osmo kolo Jelen Superlige Srbije počeće danas kada će biti odigrana i većina utakmica. Zapravo, svi mečevi izuzev onog između Mladosti i Partizana igraju se danas. Crvena zvezda na Marakani dočekuje Voždovac.

Aktuelni šampion Srbije, nakon remija sa Napretkom, uspeo je da izađe iz rezultatske krize pošto je dva puta svaldao čačanski Borac. Jednom u kupu i jednom u prvenstvu.

Međutim, problem po šefa struke crveno-belih jeste neefikasnost napadača, pa je tako Crvena zvezda u dosadašnjih sedam prvenstvenih kola postigla tek deset golova.

Ipak, dobra stvar po Delije jeste ta što tim s Marakane još nije primio pogotak u tekućoj sezoni, pa nema dileme u konstataciji da je odbrana granitni deo tima.

Šef struke crveno-belih Nenad Lalaltović izuzetno dobro poznaje „Zmajeve„, pošto je šest meseci proveo u ovom timu na funkciji trenera. On je u prvi plan istakao kvalitet Stefana Babovića:

– Posle svake utakmice čujem se sa Stefanom i Milijom i uvek prokomentarišemo taj meč. Iako su obojica veliki navijači Partizana, uvek su srećni kada moj tim pobedi. Stefan je veliki fudbaler, igrao je po velikim klubovima, a ja sam sasvim siguran da bi on napravio mnogo veću karijeru da ne nosi breme svog prezimena. On je za mene najbolji igrač u zemlji na svojoj poziciji – nije štedeo lepe reči Nenad Lalatović.

Utakmica između Crvene zvezde i Voždovca igra se u terminu od 18:00 sati.

Parovi osmog kola Super lige Srbije:

OFK Beograd – Donji Srem (15.00)
Radnički (N) – Čukarički (15.00)
Radnički (KG) – Rad (15.00)
Jagodina – Borac (15.00)
Spartak – Napredak (15.00)
Crvena zvezda – Voždovac (18.00)
Vojvodina – Novi Pazar (19.00)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter