0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Pobeda Partizana rođendanski poklon! (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.14 u 19:54

Partizan je novu sezonu otvorio takmičenjem u ABA ligi, gostovanjem Solnoku u Mađarskoj i prvi put slavio na ovom terenu – 60:55 (10:11, 19:14, 15:12, 16:18). Nije moglo lepše, crno-beli su slavili na 69. rođendan JSL Partizan.

Dalo

Crno-beli su ostali bez ključnih igrača iz prošle sezone Bogdana Bogdanović, Žofrija Lovernja, Lea Vestermana, Davisa Bertansa... U petak su isplatili Klobučara, ali za ovaj meč nisu mogli da računa na pomoć pojačanja, zbog suspenzije BAT.

Uglavnom je Partizan kontrolisao meč, imao između 9 i 14 poena prednosti, ali se situacija zakomplikovala pred kraj meča. Tepić i Andrić su ubacili po 13 poena, Milutinov 9, Dalo 7 u prvom poluvremenu, uz 9 skokova, 5 asistencija, 2 ukradene lopte, Gagić je imao 7 poena, Bezbradica 6… Kod domaćina najefikasniji je bio Vojvoda 18,  Sinovec 17, Brkić 9…

Ne može bez preokreta u mečevima između ove dve ekipe. Vojvoda i Sinovec su na 2.20 do kraja približili domaćina na 51:55. Važne poene za Partizan pogodio je Nikola Milutinov, na asistenciju Gagića. Nekoliko nerealizovanih napada, 30 sekundi pre kraja Vojvoda se našao na liniji slobodnih bacanja  i pogodio oba. Fauliran je Milenko Tepić i doneo crno-belima ‘+6’. Nema trojke Sinoveca, pobeda 60:55.

Crno-beli su sjajno počeli drugo poluvreme. Tamo gde je stao Dalo, nastavio je Mihajlo Andrić. Partizan je napravio seriju, vratio osetnije vođstvo i stigao i do ‘+13’. Održavali su dvocifrenu razliku, a onda je sa dve uzastopne trojke Sinoveca Solnok smanjio na ‘-7’. Đorđe Gagić je promašio zakucavanje, a kasnije se iskupio hvatanjem lopte.  rezultat pred poslednju deonicu bio je 44:37 za Partizan. Moglo je i mnogo ubedljivije, ali s obzirom na to koliko su crno-beli oslabljeni dobro je i ovako

Partizan je tokom prvog poluvremena uglavnom vodio, mada je bilo dosta oscilacija u igri i dosta izgubljenih lopti sa obe strane. Crno- beli su vodili sa 10:3, međutim, Solnok je preokrenuo i na prvi mali odmor otišao sa prednošću, bilo je 11:10. Uzvratio je Partizan, predvođen sjajnim Borisom Daloom i stigao i do ‘+14’. Otopili su prednost Mađari, dve trojke pogodio je Brkić, jednu Vojvoda. Na poluvreme se otišlo rezultatom 25:29.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter