0
Evropske lige

ŽALBA ODBIJENA: Mesi mora na sud zbog utaje poreza!

Objavljeno: 03.10.14 u 16:50

Španski sud u Barseloni odbio je žalbu advokata Lionela Mesija da odustanu od optužbi za utaju poreza protiv argentinskog fudbalera.

Lionel Mesi

Mesi je na prethodnom sudjenju rekao da nije bio upoznat sa sopstvenim finansijskim aktivnostima, ali španski tužioci nisu poverovali u tu priču, pa će argentinski fudbaler morati da se pojavi na sudu.

Takođe, tužioci u Barseloni odbili su nagodbu prema kojoj bi kompletna odgovornost za utaju poreza preuzeo njegov otac Horhe.

Španski državni tužilac je u junu prošle godine podneo tužbu protiv Lionela i njegovog oca zbog toga što su pokušali da prikriju zaradu od prodaja fotografija tog fudbalera. Mesi je optužen da za porez za 2007, 2008 i 2009. godinu duguje četri miliona evra.

Mesijev otac je 14. avgusta 2013. godine uplatio više od pet miliona evra na ime duga za porez i kamate.

Jedan od najbolje plaćenih sportista u svetu, Mesi, zaradjuje preko 40 miliona dolara po sezoni na ime zarade i bonusa, kao i 23 miliona evra od sponzora…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter