0
Košarka

MUNDOBASKET: Srpkinje bez polufinala, drama sa srećnim krajem po domaćina

Objavljeno: 03.10.14 u 19:51

Srpkinje su ostale bez polufinla Svetskog prvenstva u Istanbulu! Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinlnom meču od domaće selekcije sa 62:61. Turkinje će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je sa 71:55 pobedila Kinu, a naše devojke sa Kineskinjama u borbi za peto mesto.

milica-dabovic

Srpkinje su u drugom poluvremenu zaigrale na sve ili ništa. Trojkama Jelene Miliovanović i Millice dabović naše devojke su imale dvocifrenu prednost (36:26). Međutim, odgovorile su domaće igračice i pred poslednju deonicu na odmor otišle sa poenom prednosti – 41:40.

Borile su se Srpkinje, Nevena je pogodila za 45:45. Biloe su izabranice Marine Maljković u igri do samog kraja, Nevena Jovanović je pogodila trojku za 59:61, Tamara Radičaj za dva poena… Srpkinje nisu uspele da naprave faul za sekund i na kraju je bilo 62:61 za Tursku…

Najbolja u našem timu bila je Milica Dabović, koja je ubacila 18 poena, uz tri skoka. Pratila ju je Nevena Jovanović sa 16 poena i šest skokova, a upravo je Nevena pogađala u najvažnijim trenucima. Dvocifrena je bila još Jelena Milovanović, upisala 11 poena i pet skokova. Podbacila je Ana Dabović – samo dva poena i šut iz igre 1 od 7 za više od 22 minuta na parketu i definitivno su njeni poeni mnogo falili Srbiji.

Tursku je nosila Sanders sa dabl-dabl učinkom,m 14 poena i neverovatnih 19 skokova. Ivegin je inicirala preokret i zabeležila 12 poena, dok je kapiten Jilmaz proradila kada je trebalo i ubacila nekoliko poena kada se meč lomio.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter