1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SUSPENDOVAN: Terzić van fudbala šest meseci!

Objavljeno: 02.10.14 u 16:12

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije suspendovala je generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdana Terzića na šest meseci iz srpskog fudbala.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

To znači da čelnik šampiona Srbije neće moći da obavlja nijednu funkciju u klubu, kao ni da precedava Zajednicom superligaša. Odluka o suspenziji Zvezdana Terzića na šest meseci iz fudbala je potvrđena na sajtu FSS.

– Ovom prilikom donesena je odluka o kažnjavanju Zvezdana Terzića, vršioca dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda, i izrečena mu je disciplinska mera zabrane vršenja funkcija u FK Crvena zvezda i u Zajednici klubova Jelen Super lige u trajanju od šest meseci. Odluka je donesena na osnovu Terzićevog neovlašćenog ulaska u restriktivni prostor i u sudijsku svlačionicu po završetku utakmice 5. kola Jelen Super lige između Napretka i Crvene zvezde (0:0), odigrane 13. septembra 2014. godine. – stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Takođe, na zvaničnoj stranici naše kuće fudbala je postavljen i izveštaj delegata sa utakmice Napredak – Crvena zvezda, Dragana Denčića.

„Po završetku utakmice, dok sam u sudijskoj svlačionici sa glavnim sudijom sravnjivao podatke, u svlačionicu je provalio vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić i verbalno napao sudiju Santrača… Zatim je sa stola uzeo flašu kisele vode (1,5 litara) i besno je tresnuo o pod. Nakon intervencije redarske službe napustio je svlačionicu.

Članovi Disciplinske komisije FSS su od delegata Denčića zatražili Dopunski izveštaj, u kojem je on naveo:

– U Zapisniku i Izveštaju sa prvenstvene fudbalske utakmice Super lige Srbije Napredak – Crvena zvezda, opisivajući ulazak Zvezdana Terzića u sudijsku svlačionicu posle završetka utakmice, koristio sam izraz „provalio“. Ovaj izraz sam koristio u smislu „nasilno otvoriti“, a ne kao krivično-pravni termin iz člana 204 KZ.

Kako sam i opisao u Izveštaju, bio sam u sudijskoj svlačionici leđima okrenut ulaznim vratima. Vrata nisu bila zaključana, a otvorena su uz tresak, što mi je ukazalo na to da Terzić nije koristio kvaku kako bi ušao u svlačionicu. Da li ih je otvorio nogom, šakom… u njih, to ne mogu da tvrdim, ali stojim iza toga da nije mirno, pristojno, otvarajući kvakom vrata, ušao u sudijsku svlačionicu.

Takođe, ovom prilikom hoću da naglasim da je Terzić bio iznenađen mojim prisustvom i da je to, po mom zapažanju, dosta spustilo tenziju, a ostalo se desilo kako sam opisao u Izveštaju.

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić ima pravo žalbe u roku od osam dana.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

1 Komentara

  1. Tako bi tvoje prisustvo spustilo tenziju i onih godina dok je Obilic igrao prvu ligu i dok je Arkan jos uvek bio ziv i posecivao sudijske svlacionice. Obrisao bi patos i sa sudijama i s’tobom Dencicu !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter