0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Maljković: Na Turkinje kao Francuzi protiv Španaca

Objavljeno: 02.10.14 u 21:15

Ženska seniorska reprezentacija Srbija postigla je ogroman uspeh plasmanom među osam najboljih ekipa na Svetskom prvenstvu u Turskoj. Pred izabranicama selektorke Marine Maljković je novi izazov, četvrtfinalni duel protiv domaćina šampionata koji je na programu u petak od 18:00 časova u Istanbulu.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

– Turski tim je ogorman favorit i tu nema nikakve dileme. Igraćemo pred 15.000 navijača što nas svakako jako motiviše. Već dva dana ponavljam da je veoma važno da budemo svoji, da pokažemo ono naše najbolje, najjače, ono na čemu se svi na šampionatu dive – ističe Marina Maljković.

Reprezentacije Srbije i Turske sastali su poslednji put prošle godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, kad se borile za treće mesto i bronzanu medalju.

– Nikad ne poredim utakmice. Sada je sasvim novi momenat. Moramo da pokažemo čuveni srpski inat, jer su nas prošle godine pobedile u meču za bronzanu medalju na Eurobasketu. Ovoga puta igraćemo pred 15.000 navijača, što se ne dešava svaki dan u karijeri. Pre svega, treba da se suočimo sami sa sobom, da na pravi način odredimo šta ćemo i kako da odigramo. Ako naš učinak bude kao na mečevima sa Kinom i Kubom, selekciju Turske nećemo ni oznojiti, a nama je cilj da oznojimo.

Upitana koji je recept da se dođe do trijumfa protiv Turske u dvorani Fenerbahčea u Istanbulu, selektorka Srbije dala je veoma jasan odgovor:

– Model treba da nam bude igra koja je prikazala selekcija Francuske kada je eliminisala domaćina Španiju u Madridu, na nedavno završenom Svetskom Kupu za seniore – zaključila je Marina Maljković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter