0
Košarka

Ratkovica: Bundesliga ima veliki kvalitet

Objavljeno: 01.10.14 u 15:34

Srpski košarkaš Branislav Ratkovica započinje ove nedelje svoju drugu uzastopnu sezonu u Bundesligi za Volter Tajgerse iz Tibingena. 29-godišnji plejmejker prošle sezone je bio jedan od najboljih asistenata lige, dok je njegov klub uspeo da izbori opstanak dobrim rezultatima u finišu sezone.

Košarka

– Naše ambicije u novoj sezoni su da se domognemo mesta koje vodi u plej-of. To će biti veoma teško s obzirom da u ligi ima dosta timova sa budžetom većim od našeg, ali verujemo da imamo snagu i kvalitet za to. Nemačka liga je dosta napredovala. Ima mnogo kvalitetnih timova, igrača, trenera…Kada pogledate, tu su jedan Bajern, Alba, Bamberg… Kvalitet ne može da izostane i prvenstvo će biti veoma zanimljivo – rekao je Ratkovica.

Srpski bek je je prošle sezone bio četvrti asistent lige, a ove će imaće tu čast da kao kapiten predvodi igrače Tibingena.

– Velika je čast biti kapiten u klubu u kom igraš kao stranac. To samo po sebi govori koliko poverenje uprava kluba ima u mene. Veoma sam im zahvalan zbog toga i trudiću se da se odužim na pravi način – rekao je 29-godišnji plejmejker.

On se osvrnuo i na fenomenalan rezultat košarkaške reprezentacije Srbije na nedavno završenom Svetskom prvenstvu.

– Biti drugi na svetu je ogroman uspeh za našu košarku i mnogo sam ponosan na našu reprezenaticiju. Momci su pokazali sjajan karakter i veliku želju da vrate Srbiju u vrh. Zbog toga svi moramo da im odamo veliko priznanje –  zaključio je Ratkovica.

Prvo kolo Bundeslige igra se u četvrtak, a Tibingen gostuje ekipi Artland Dragonsa.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter