0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MUNDOBASKET: Sestre Dabović odvele Srbiju u četvrtfinale SP

Objavljeno: 01.10.14 u 22:20

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije krenula je stopama kolega iz muške selekcije pošto se plasirala u četvrtfinale Svetskog kupa koji se održava u Turskoj pobedom protiv Kube od 86:79 (16:23, 26:16, 18:23, 26:17).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Gledali smo gotovo preslikanu utakmicu kao u grupnoj fazi protiv Kine. Naša selekcija je rešila prvo poluvreme u svoju korist sa tri poena razlike, usledila je veoma slaba treća četvrtina, ali i fenomenalna četvrta. U poslednjoj deonici izabranice Marin Maljković brilirale su i u odbrani i u napadu, a delovale su kao pravi tim vođen na pravi način.

Blistala je Ana Dabović koja je ubacila 21 poen i imala pet skokova, odlična je bila i Jelena Milovanović sa 17 poena i devet skokova, a vrlo dobar učinak imala je i Milica Dabović sa 14 poena, ali svakako ne bi trebalo zaboraviti ni ostale devojke koje su dale sve od sebe za ovu pobedu. U poraženom timu Kube Sepeda je ubacila 18, a Amargo 17 poena.

U četvrtfinalu naša selekcija će igrati protiv domaćina – reprezentacije Turske, a taj duel je na programu u petak za sada je planirani termin 18.00 časova.

U preostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Australija – Kanada, Španija – Kina i SAD – Francuska.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter