4
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ADVOKAT PRESEKAO: Subotića neću više zvati, Ljajić se ne uklapa u ekipu!

Objavljeno: 01.10.14 u 13:07

Selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat na konferenciji za medije objasnio je izostanke Nevena Subotića i Adema Ljajića, koji neće igrati na otvaranju kvalifkacija za EURO 2016.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pored poziva za Predraga Rajkovića i Danka Lazovića, iznenađenje je izostanak Nevena Subotića, koji neće biti pozivan dok je na kormilu holandski stručnjak.

– Iz razgovora sa Nevenom Subotićem došao sam do zaključka da nije voljan igra za reprezentaciju. On je više koncentrisan na svoje igre u klubu, tako da je u tom slučaju bolje da se takvi ne pozivaju. Što se tiče mene, dok sam ja selektor, on neće biti pozivan u selekciju. Što se tiče Ljajića, on je izostavljen je pošto ima drugačiji mentalitet i ne uklapa se u potpunosti u ekipu, a ja ne želim da pokvarimo timski duh koji treba da krasi svaku reprezentaciju – objasnio je Advokat.

Iako su svojim klubovima nemaju minutažu, Matija Nastasić i Stefan Mitrović ipak su zauzeli mesto u ekipi.

– I sam spadam u selektore koji ne žele da pozivaju igrače koji nemaju dovoljnu minutažu, ali moramo biti realni i svesni činjenice da ima velik broj igrača koji nemaju adekvatnu minutažu. Moramo praviti tim sa onim snagama sa kojim raspolažemo. Mislim da su Nastasić i Mitrović solidno odigrali protiv Francuske, ali moraju još mnogo da rade – rekao je Advokat.

Srbija će svoju prvu kvalfikacionu utakmicu Grupe I odigrati 11. oktobra u Jerevanu od 18.00 po srednjeevropskom vremenu protiv Jermenije, dok će tri dana kasnije na stadionu Partizana od 20.45 dočekati Albaniju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter