0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VEČITO RIVALSTVO: Blažič: Ima prozivanja sa Murićem, na terenu smo neprijatelji

Objavljeno: 30.09.14 u 10:00

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u narednoj sezoni u svojim taborima imaće po jednog igrača iz Slovenije. Za crveno-bele će igrati Jaka Blažič, dok je nedavno novi član crno-belih postao Edo Murić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rivlastvo „večitih“ dobro je poznato svima sa prostora bivše Jugoslavije, pa tako i ovoj dvojici „Zmajčika“. Zvezdin igrač Jaka Blažič ne krije da je bilo prozivki dvojice igrača:

– Bilo je nekih peckanja, znao sam ja još ranije da će da potpiše za Partizan. To je profesionalizam, dobri smo van terena, a na terenu mi je najveći protivnik. Ali, mora tako da bude, svako se bori za svoj klub – naveo je Blažič.

On je dodao da će, sasvim izvesno, „večiti derbi“ naredne sezone biti jako praćen u Sloveniji, budući da i jedan i drugi klub imaju igrače iz ove eks Ju republike:

– Biće interesantno za Slovence, pratiće derbi – rekao je Blažič.

Jedan od važnijih Zvezdinih šrafova uz osmeh konstatuje da se ne plaši da će mu Murić preoteti mesto najpopularnijeg slovenačkog igrača u Beogradu.

– Ne znam, neću ništa da pričam, biće dosta prilika da dokažemo ko je bolji – pomalo „zateže“ situaciju Blažič.

Reprezentativac Slovenije priznaje da je ovog leta imao malo vremena za predah, ali mu to nije previše teško palo:

– Značilo mi je što sam bio u nacionalnom timu jer sam imao priliku da mnogo vremena provedem sa Goranom Dragićem i ostalim igračima od kojih sam mogao mnogo da naučim. Imao sam priliku i da igram protiv SAD, video sam kako sve funkcioniše. Dobro je iskustvo i koristiće mi za narednu sezonu – podvukao je Blažič.

Košarkaši Crvene zvezde u novu sezonu kreću u petak od 18:00 sati duelom prvog kola ABA lige sa bugarskim Levskim u beogradskom Pioniru.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter