0
Odbojka

SELEKTOR TERZIĆ: Od meča sa Holandijom mnogo toga zavisi

Objavljeno: 30.09.14 u 16:23

Selektor odbojkašica Zoran Terzić rekao je da bi utakmica sa Holandijom, (sreda, 17.00) mogla da bude ključna za uspeh na Svetskom prvenstvu u Italiji. Srbija je u novoformiranu F grupu druge faze takmičenja prenela pet bodova i predstoje joj mečevi sa Holandijom u sredu, dan kasnije sa Kazahstanom, a potom i Sjedinjenim Državama i Rusijom tokom vikenda.

Terzic

– Holandija igra vrlo dobro na prvenstvu, protivnik je za svaki respekt, odigrali su veoma dobro protiv Rusije i SAD, iako su izgubile bile su blizu da naprave dobar rezultat. Ova utakmica odlučuje o puno toga i moraćemo da uložimo maksimum da bismo došli do pobede – rekao je Terzić.

Terzić je istakao da je zadovoljan izdanjem svog tima na meču sa Brazilom i dodao da ekipa može da igra još bolje.

– Holandija nije igrački slabija od nas, ima dosta dobrih pojedinaca. Nadam se da ćemo odigrati na nivou prethodnih utakmica. Samo u tom slučaju imali bismo šansu. Imamo veći broj odbojkašica koje imaju iskustvo igranja na velikim takmičenjima i to bi mogla da bude naša prednost – poručio je Terzić.

Kapiten srpskih odbojkašica Maja Ognjenović rekla je da Holandija ima ekipu za respekt, dok reprezentacije SAD i Rusije spadaju u sam svetski vrh.

– Protiv Brazila smo pokazali da možemo da se nosimo sa najjačima. Ne mislim da je to bila naša najbolja igra, prvi set je bio za pamćenje, ali bilo je oscilacija na koje možemo da utičemo. Padovi i usponi u igri su nešto što se dešava u sportu, nadam se da možemo kvalitetno da odigramo u kontinuitetu – zaključila je Ognjenovićeva.

Utakmica između Srbije i Holandije igra se u sredu od 17 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter