0
Evrokupovi

LŠ (F GRUPA): ‘Sveci’ se bolje snašli u goleadi protiv Barselone (VIDEO)

Objavljeno: 30.09.14 u 22:35

U derbiju F grupe Lige šampiona na stadionu Park Prinčeva, PSŽ je sa 3:2 (2:1) savladao Barselonu i tako prekino niz Katalonaca bez primljenog gola.

liga sampiona

Fantastičan početak meča u gradu svetlosti. Već u 10. minutu domaćin je poveo sa 1:0. Lukas Moura je izveo sjajan slobodan udarac, a David Luiz se našao na pravom mestu i matirao do sada ne savladanog Ter Štegena.

Ipak, to nije pokolebalo Barselonu, koja je posle svega 120 sekundi izjednačila. Bio je to fenomenalan tika-taka napad, dvostruki dupli pas Inijeste i Mesija, koji je fantastičnim golom krunisao Argentinac.

„Svece“ nije pokolebao gol Katalonaca, te su u 26. minutu stigli do vođstva 2:1. Mota je izveo korner sa desne strane, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je Verati i Nemac na golu Barse je po drugi put izvadio loptu iz gola.

Pravi delirijum na Parku prinčeva je nastao u 54. minutu kada je Van der Vil probio po desnoj strani, a Mautuidi sa nekih pet metara zakucao treće „đule“ u mrežu Ter Štegena.

Kao i u prvom poluvremenu Barselona je posle 120 sekundi uzvratila golom. Sada je Dani Alveš probio po desnom boku, a Nejmar velemajstorski sa 11 metara savladao Sirigua. Ipak, to nije pomoglo Kataloncima da izbegnu prvi poraz ove sezone. U timu „svetaca“ nije bilo Zlatana Ibrahimovića.

U drugom meču ove grupe APOEL i Ajaks su na Kipru igrali nerešeno 1:1. Gosti su poveli u 28. minutu golom Andersena, da bi u 31. minutu Manduka iz penala izjednačio na 1:1.

F grupa:

PSŽ – Barselona 3:2 (2:1)
(Luiz 10, Verati 26, Mautuidi 54 – Mesi 12, Nejmar 56)
APOEL – Ajaks 1:1 (1:1)
(Manduka 31 penal – Andersen 28)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter