1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Zvezda ponovo minimalno, Rajković i dalje nesavladan (VIDEO)

Objavljeno: 29.09.14 u 20:51

 Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su po drugi put u samo pet dana da savladaju čačanski Borac i to identičnim rezultatom 1:0, ali ovog puta pred punim stadionom kraj Morave. Bila je to šesta prvenstvena pobeda crveno-belih uz jedan remi, a ono što je zanimljivo je da je golman Rajković i dalje nesavladan u tekućoj sezoni.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ključni detalj desio se u 24. minutu prvog poluvrmena kada je Lazović probio po desnoj strani, Rakićev udarac je golman Borca odbranio, ali nje imao sreće pošto se lopta odbila do Gavrića koji ju je smireno prosledio u mrežu. Isti igrač je u završnici prvog dela mogao ponovo da se upiše u strelce, ali je lopta prošla pored gola posle njegovog lob udarca.

Domaći tim je bio bolji rival u drugom delu, ali nije imao ozbiljnijih prilika osim nekoliko udaraca sa distance koje je uspešno zaustavljao mladi Rajković. Najbolju priliku je imao Nejc Pečnik, ali mu je lopta u situaciji „jedan na jedan“ prešla preko noge i otišla pored gola.

Posle nove pobede na teškom gostovanju Zvezda se uz utakmicu više od Partizana probila do prvog mesta na tabeli sa 19 bodova, dok je uz crno-bele na deobi drugog mesta Vojvodina koja je danas takođe zabeležila šestu pobedu u novoj sezoni.

– Nije bitno da li idemo na prvo mesto, imamo utakmicu više od Partizana. Mene je zadovoljila igra moje ekipe, htenje, želja, volja… Nije lako savladati Borac dva puta u ovako kratkom roku, igrali smo onako kako sam tražio od mog tima, sigurno u odbrani i borbeno u napadu. Normalno je da ima oscilacija u drugom poluvremenu, nisu svi igrači prošli pripreme. Neće niko lako pobediti Borac u Čačku, a nama je drago što smo uspeli da prekinemo neugodnu tradiciji na ovom stadionu, rekoa je posle utakmice trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

Tok meča:

DRUGO POLUVREME: Trener Bogićević je u poluvremenu izvršio dve izmene, ušli su Mašović i Milojević, a izašli Mutavdžić i Radunović. Mogla je Zvezda do drugog gola u 53. minutu kada je kapiten Mijailović šutirao sa preko 30 metara, ali je lopta prošla nekih pola metra pored desne stative gola domaćeg tima. Borac je preuzeo inicijativu, ali nikako ne uspeva da probije blok koji su posatvili crveno-beli na svojoj polovini. Mašović je umalo savladao Rajkovića u 65. minutu, ali je mladi golman njegov udarac sa oko 25 metara prosledio u korner.

Veliku šansu u situaciji „jedan na jedan“ propustio je Nejc Pečnik koji je posle odličnog dodavanja Miloša Bosančića šutirao levom nogom, ali je promašio ceo gol.I druga izmena u Zvedi bila je prinudna pošto je povređenog Lazovića u 80. minutu zamenio Ristić. Ostalo je još 10 minuta pls sudijska nadoknada do kraja meča. Borac napada, Zvezda čeka priliku iz kontri. MOgao je Borac do izjednačenja u 88. minutu posle jednog prekida, odbrana je bila smušena, ali je golman Rajković ponovo bio budan i uspeo je da ostane nesavladan. Sudija je odlučio da se igra dodatna tri minuta, ali ni u tom vremenu nije bilo promene rezultata pa je Zvezda zabeležila i šestu pobedu odnosno i dalje nije primila gol u ovoj prvenstvenoj sezoni.

PRVO POLUVREME: Domaćin igra u prvoj karnituri dresova, srveni-belim, a Zvezda u sivim. Lazović je u prvom minutu prošao po desnoj strani, uputio udarac, ali je siguran bio Petrić. Domaćin je prvu šansu, iz slobodnog udarca imao u četvrtom minutu. Međutim, Mutavdžić je šutirao preko gola. U prvih petnaestak minuta igre nije bilo stopostotnih prilika ni pred Petrićevim, a ni pred Rajkovićevim golom. Lazović je prošao u 18. minutu, izborio korner, ali je opasnost uklonjena. Propao je i domaćin dva minuta kasnije, ali loš šut. Gosti su poveli u 23. minutu, golom Nenada Gavrića, koji je dobro reagovao na odbitak.

Prethodno je Lazović centrirao, Rakić šutirao glavom, ali je Petrić to odbranio. Ne i šut Gavrića. Četiri minuta kasnije Đorđe rakić napušta teren zbog povrede, u igri je Đorđe Despotović. Isteklo je pola sata igre, napadi Zvezde su sve učestaliji. Mogao je Gavrić u 35. da duplira prednost, lopovao je preko gola. Koškanje u 42. minutu. Žuti karton za Kohenea, prethodno i za Petrića, apre odlaska na odmor i za Zvezdinog štopera.

SASTAVI:

BORAC ČAČAK: Petrić, Boranijašević, Kohene, Radunović (46 Milojević), Gojković, Božić, Mutavdžić (46 Mašović), Živković, Jovančić, Jevtović (74 Đenić).

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Pečnik, Kovačević, Bosančić (89 Gogić), Gavrić, Lazović (80 Ristić), Rakić (28 Despotović).

Crvena zvezda od 19.00 časova gostuje u Čačku i ide na megdan Borcu, u odloženom meču sedmog kola Jelen Superlige. Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu.

Nakon, barem u političkom kontekstu govoreći, burnog vikenda u kojem se centar grada našao pod opsadom snažnih policijskih patrola i u kojem su navijači zbog organizacije Prajda bes iskalili spalivši nedužan autobus, kolotečina običnog života spremna je da se vrati na trusno podrućje Srbije.

Zajedno sa njom, može na „veliko platno“ da se vrati i Superligaška scena.

Crvena zvezda je put Čačka otišla sa jednom jedinom željom: da se dokopa tri nova boda i na taj način, barem dok crno-beli ne odigraju zaostali meč, probije se do krova suprligaškog karavana.

Crveno-beli su nedavno imali prilike da odigraju meč sa rivalom sa kojim će se sastati večeras od 19:00 sati na stadionu u Čačku. U utakmici Kupa Srbije slavio je beogradski tim sa 1:0, a Lalatović ističe da je taj meč bio „samo prvo poluvreme“.

– Prvo poluvreme duela sa Borcem smo uspeli da pobedimo s 1:0, drugo biće mnogo teže. Igramo u Čačku, gde tradicionalno malo lošije prolazimo. S druge strane, tradicije i postoje da bi se rušile i za to smo spremni – smatra trener Zvezde.

Upravo taj duel Kupa Srbije na Marakani pokazao je igračima Borca da imaju kvalitet da se nadigravaju sa aktuelnim šampionom Srbije. Upravo zbog toga ne treba sumnjati da će Čačani dati sve od sebe da se predstave u što boljem svetlu pred domaćom publikom.

Na teren, izvesno je, igrači Borca neće izaći mašući belim zastavicama spremni da potpišu kapitulaciju i pre samog starta meča JSL. Utakmicu možete pratiti uz tekstualni prenos na našem portalu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter