0
Evroliga

Foto: STARSPORT

BOBI, CIRBES I LAZIĆ: Teško do TOP 16, ali ne i nemoguće (FOTO)

Objavljeno: 29.09.14 u 17:52

Košarkaši Crvene zvezde Boban Marjanović, Maik Cirbes i Branko Lazić složili su se da bi plasman u Top 16 fazu Evrolige bio ravan podvigu i istakli da zbog tog takmičenja ne smeju da zapostave Jadransku ligu.


– Počinjemo Jadransku ligu, razmišljamo samo o meču sa Levskim, a Evroliga je zasad u drugom planu. Želimo da spremni uđemo u sezonu, ozbiljno smo radili i jake turnira u Francuskoj i Turskoj. Ne mogu da prognoziram da li ćemo uspeti da se plasiramo u Top 16 fazu, sve ekipe su jake. Iako su neki tvrdili da je ova grupa lakša od prošlogodišnje, mnogi su se pojačali i neće biti lako. Ostavićemo srce na terenu kako bi otišli u Top 16 fazu – rekao je Marjanović Tanjugu u Beogradskoj areni.

Njegov kolega iz „reketa“ Maik Cirbes rekao je da se dobro adaptirao na Crvenu zvezdu i da ima velika očekivanja od ove sezone.
– Sve mi se dopada, saigrači su sjajni. Trener Radonjić zna košarku, posebno voli rad sa mladim igračima, a mi smo takvi. Svaki tim u Evroligi je jak. Neće nam biti lako, idemo od utakmice do utakmice. Ne smemo da zapostavimo Jadransku ligu. Voleo bih da kažem da ćemo proći u Top 16 fazu. Imamo odlične rivale, ali daćemo sve od sebe – poručio je Cirbes.

Bek crveno-belih Branko Lazić naveo je da bi prvi meč u grupi sa Galatasarajem mogao da bude veoma važan.
– Olimpijakos je dve godine zaredom bio šampion Evrolige, Valensija uzela Evrokup prošle sezone, Galatasaraj se dobro pojačao, a ne smemo da zaboravimo Neptunas i Laboral. Trudićemo se da osiguramo prolaz dalje. Ako pobedimo prvi meč protiv Galatasaraja, dobićemo na samopouzdanju. Biće oscilacija u većim mečevima zbog iskustva, a to ćemo da kompenzujemo kroz mladost – zaključio je Lazić.

Košarkaši Zvezde ove sezone igraju D grupi sa Olimpijakosom, Valensijom, Laboralom, Galatasarajem i Neptunasom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter