4
Domaći fudbal

ZVEZDA, BARSA I JUVE: Crveno-beli u odabranom društvu

Objavljeno: 28.09.14 u 23:56

Ostaće upisano u almanahe da je Crvena zvezda u sezoni 2014/15 ostalameđu poslednja tri evropska kluba koja nisu primila gol pošto je sa tog spiska ispala ekipa Domžala, a na njemu pored crveno-belih Juventus i Barselona.

Slobodan Rajković 2

Golman Predrag Rajković je do ovog vikenda imao konkurenciju i u golmanu slovenačkih Domžala koji je u subotu savladan dva puta pa je tako odbrana Crvene zvezde odnosno ceo tim jedini nesavladan u dosadašnjem delu sezone kada su u pitanju lige u ovom delu Evrope.

– Prilikom stvaranja koncepcije moj primaran zadatak je bio da se smanji broj primljenih pogodaka u čemu smo uspeli. Ima detalja na kojima radimo da celokupan pogon bude bolji, a bitno je sačuvati stabilnost do naredne pauze koja nas očekuje u oktobru, rekao je za Novosti trener Lalatović.

Reči hvale za mladog golmana Crvene zvezde imao je i njegov slavni prethodnik Aleksandar Dika Stojanović.

– Nema tu neke velike filozofije i vidi se odmah da je Rajković inteligentan golman. Zna da se postavi, ima pravovremenu reakciju i posebno je veliki plus da deluje smireno. On je blago kluba, a bitno je da ima samo kontinuitet i puno poverenje. Klub treba da bude tolerantan ukoliko bude i grešaka. One su sastavni deo fudbala, ali kako sezona odmiče i Rajković treba da bude bolji. Nije primio gol i čini mi se kada ga gledam da time nije opterećen što je najvažnije, a rekordi nisu po meni merilo vrednosti. Momak ima podršku i neka samo tako nastavi, poručio je Stojanović.

Uprkos tome što je nesavladan već 567 minuta Rajković je i daleko i od klupskog i od državnog rekorda pošto vodeći Mladen Božović evzano nije primio gol čak 916 minuta, a kada su u pitanju golmani Crvene zvedze tu je najbolji Boban Bajković sa 840 minuta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter