0
Košarka

FOTO: KSS

ZNAMO SA KIM NE MOŽEMO: Hrvati i Francuzi ne idu na ‘Orlove’

Objavljeno: 28.09.14 u 11:21

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupnoj fazi predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci koje će 2015. godine biti na programu u Nemačkoj, Francuskoj Hrvatskoj i Letoniji, saopštila FIBA.

Milos-Teodosic-Srbija-fiba-com

FIBA je, takođe, objavila sastave ekipa koje su se domogle žreba za grupnu fazu, pa je na taj način poznato sa kojim to reprezentacijama Srbija ne može da se sastane u okviru grupne faze EP.

Srbija je postavljena u drugi šešir, a FIBA se odlučila za neobičan potez. Naime, umesto za nosioce grupa, selekcijama domaćina dato je pravo da izaberu po jednu reprezentaciju sa kojima ne žele da igraju u grupnoj fazi.

Na zahtev FIBA, čelnici košarkaških saveza zemalja domaćina odabrale su rivale sa kojima ne žele da se sastaju. Tako je Hrvatska birala Sloveniju, Nemačka je izabrala Tursku, Letonci su se opredelili za komšije Litvance, a Francuzi nemaju nameru da ugoste Fince.

Za glavne nosioce umesto domaćina Nemačke i Letonije postavljeni su Španci i Litvanci, a tu su još Hrvati i Francuzi. Pošto se Srbija nalazi u drugom šeširu sa Slovenijom, Finskom, Ukrajinom i Finskom, to praktično znači da u grupnoj fazi da će „Orlovi“ moći da lete i igraju ili u Nemačkoj ili u Letoniji, prenosi B92.

Podsetimo, EP je trebalo da se održi u Ukrajini kojoj je, zbog ratnog stanja, oduzeto domaćinstvo.

Šeširi:

Prvi šešir: Francuska, Litvanija, Španija, Hrvatska.
Drugi šešir: Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska.
Treći šešir: Grčka, Letonija, Bosna i Hercegovina, Turska.
Četvrti šešir: Italija, Poljska, Belgija, Makedonija.
Peti šešir: Nemačka, Izrael, Češka, Gruzija
Šesti šešir: Rusija, Holandija, Island, Estonija.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter