0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

IMAMO ČEMU DA SE NADAMO U RIJU: Tekvondoisti osvojili još medalja na EP

Objavljeno: 28.09.14 u 21:19

Poslednjeg dana prvenstva Evrope u tekvondou za mlađe seniore reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje, jednu zlatnu i dve srebrne.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Na šampionatu u Insbruku zlatnim odličjem danas se okitila Violeta Babić u kategoriji preko 73 kilograma, dok su srebra pripala Tijani Bogdanović (do 49 kg) i Milošu Gladoviću (do 58 kg).

Srbija je ekipno zauzela drugo mesto na prvenstvu sa ukupno šest osvojenih medalja, u ženskoj konkurenciji je prvoplasirana, a u muškoj je završila na trećoj poziciji.

Babićeva je na startu u četvrtfinalu pobedila Kovalčuk iz Poljske (4:3), zatim u polufinalu Lejes iz Španije (15:2), dok je u finalu bila bolja od Grkinje Zampure (8:2).

Bogdanovićeva, aktuelna evropska i svetska juniorska prvakinja, pobedila je Grkinju Lahanu (15:1) i Poljakinju Obrebsku (3:2), zatim u polufinalu Mađaricu Lipcei (12:1), da bi u finalnoj izuzetno teškoj i neizvesnoj borbi izgubila od Belgijanke Kraen (15:14).

Gladović je bio ubedljiv na startu protiv Slovaka Mihela (21:2), u drugoj borbi savladao je Moldavca Dmitrova (14:13), a u četvrtfinalu Španca Suareza (10:8). U polufinalu je bio bolji od Portugalca Forte (13:5), ali je u finalu poklekao pred Iskakovim iz Rusije (11:3).

– Na nivou saveza krenulo se u korenite reforme, gde se pravi rezultati vide na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za mlađe seniore do 21 godine. Napornim radom pokazujemo da smo zemlja koja ima kontinuitet u osvajanju medalja na evropskim i svetskim turnirima i da spremno čekamo Rio 2016. Čestitam svim članovima tima Srbije na ostvarenim rezultatima, rekao je generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije Zoran Ćendić, a prenosi Tanjug.

Prvog dana šampionata bronzanom medaljom okitila se Marija Perišić (do 62 kg), a zatim su u subotu Ana Bajić (do 73 kg) i Draško Jovanov (do 87 kg) osvojili zlatna odličja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter