in , ,

UEFA NE PRAŠTA: Pod lupom i Monako zbog kršenja finansijskog fer pleja

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu fudbalskog kluba Monaka, zbog kršenja finasijskog fer pleja, saopštio je klub iz ove kneževine koja se nalazi na Azurnoj obali.

rodrigez-falkao-monako

Čelnici UEFA objasnili su je da je Monako jedan od sedam klubova koji je zabeležio deficit od blizu 45 miliona evra, za period između 2011. i 2014. godine.

Ipak, ekipa koja se takmiči u francuskoj ligi znatno je smanjila rashode ovog leta, najviše zbog razvoda vlasnika Dmitrija Ribolovljeva, što predstavlja početni rezultat pravila o FFP.

– Nakon objavljivanja istrage UEFA u četvrtak o finasijskom fer-pleju, među onima čiji je deficit iznad dozvoljene granice uračunat je i Monako. Klub želi da pojasni da je ovo obaveštenje normalno i da je predvideo ovakve mere. To još jednom potvršuje promenu investicione strategije kluba, kako bi pozitivno odgovorili standardima zahtevanim finansijskim fer-plejom. Monako će dostaviti dodatne informacije i poštovati pravila utvrđena od Evropskog tela – navedeno je na sajtu Monaka.

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

TRAGIČAR: Ražon Rondo polomio ruku, pauzira šest nedelja

ZNA PUT: Lebron Džejms veruje da je strpljenje ključ za Klivlend